Analist: Apple iPhone-cameralens blijft tot 2023 hetzelfde


Elke mobiele telefoon volgt dezelfde regel: hij is altijd beter dan zijn voorganger. Dit geldt misschien niet voor de iPhone 13 en iPhone 14. Tenminste voor de camera dan. Naar verluidt zou de iPhone pas vanaf de iPhone 15 een flinke camera-upgrade krijgen.

Het bericht is afkomstig van de al lang vertrouwde analist Ming-Chi Kuo, die al lange tijd accurate voorspellingen geeft over toekomstige Apple-producten. Volgens hem zal Apple tot 2023 vasthouden aan zijn huidige cameralenzen. Deze lens bestaande uit 7 elementen werd geïntroduceerd samen met de iPhone 12. Dit betekent niet dat de camera de komende 3 jaar hetzelfde zal blijven. Apple kan de camerakwaliteit ook verbeteren door software of camerasensoren te verbeteren.

Apple iPhone 12 Pro camera
Deze zal ons nog wel even bijblijven

Dit bericht betekent het einde van een ander gerucht. Een dat Apple binnenkort een iPhone met periscoop cameralens zal uitbrengen. Deze kan veel verder inzoomen dan de huidige 2x van de iPhone 12 Pro en 2,5x van de iPhone 12 Pro Max. Een periscooplens zoomt meestal 10x zonder kwaliteitsverlies. De Samsung Galaxy S20 Ultra, de Huawei P40 Pro en de Oppo Find X2 Pro zijn voorbeelden van telefoons met een periscooplens.

7P-lens

Om eerlijk te zijn, Apple verandert zelden zijn cameralenzen. De laatste grote update kwam met de introductie van de iPhone 12 en dat was de eerste iPhone die een 7P-lens kreeg. Jarenlang gebruikte Apple een 6P-lens. Meer lensonderdelen betekent niet automatisch een betere kwaliteit. Het helpt wel om lensfouten (aberratie) te voorkomen. In het geval van de iPhone 12 Pro zorgt het er bijvoorbeeld voor dat er meer scherpte is in de randen en hoeken.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel