Sony Xperia 1 III voor het eerst gespot

Eerste Xperia met periscoop camera


Nu Huawei gedecimeerd is, lijkt het wel of het tegenwoordig alleen nog om Apple en Samsung draait. Maar ook Sony weet ons zo nu en dan te verrassen. Vandaag bijvoorbeeld, dankzij dit lek van haar volgende vlaggenschip; de Xperia 1 Mark 3.

We hopen van harte dat Sony de mobiele telefonie in de nabije toekomst niet opgeeft. Het maakt immers een aantal zeer aantrekkelijke telefoons. Telefoons die boordevol Sony-technologie zitten als het om multimedia gaat. Of deze Xperia 1 III dat ook allemaal heeft valt nog te bezien, want daar gaat het bericht van vandaag niet over. We zullen dit artikel vooral gebruiken om het over zijn uiterlijk te hebben.

Sony Xperia 1 III
Eerste blik op de Xperia 1 Mark 3

Volgens leaker Steve Hemmerstoffer, wordt het een 6,5-inch toestel met een schermverhouding van 21:9. Dat ongewoon langwerpige scherm is een kenmerk geworden van Sony-telefoons en volgens de Japanners zou het ideaal moeten zijn voor het bekijken van (bioscoop)films. De platte achterkant heeft, net als de Xperia 1 II, een pilvormig camera-eiland in de linkerbovenhoek. Deze keer bestaande uit 4 camera's. Het is mogelijk dat de extra camera een ToF sensor is voor diepteherkenning, want hij ziet er een beetje klein uit in vergelijking met de rest.

Eerste Sony met periscoop-lens

Het meest opvallende aan het toestel is de periscoopcamera. Het moet mogelijk zijn om aanzienlijk verder in te zoomen dan camera's met een vaste lens, bijvoorbeeld tussen de 5 en 10x. Het is de eerste keer dat Sony zo'n periscooplens in een telefoon monteert. Huawei, Samsung en Oppo brachten eerder telefoons uit met een periscooplens.

Sony Xperia 1 Mark 3

Om onderscheidend te blijven, heeft Sony de Xperia 1 III uitgerust met een 3,5mm audio jack voor je hoofdtelefoon en een geheugenkaartslot. Of Sony ook een oplader toevoegt valt nog te bezien; we hebben hier geen concrete geruchten over. Wat we wel weten is over de toekomstige processor. Dat is waarschijnlijk de Snapdragon 888; Qualcomm's meest uitgebreide model tot nu toe. Verwacht dus een high-end vlaggenschip met navenante hoge prijs.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel