Opvouwbare Xiaomi met duidelijke vouw gespot in metro


Voordat een telefoon wordt gelanceerd, moet hij worden getest. En dat gebeurt in de open lucht. Het is dus niet verwonderlijk dat er af en toe een onaangekondigde telefoon wordt gespot. In de metro, bijvoorbeeld. Dat gebeurde met deze vermoedelijk opvouwbare telefoon van Xiaomi.

Dat dit een Xiaomi zou zijn, blijkt wel uit het feit dat er MIUI op draait; het favoriete besturingssysteem van Xiaomi. Wat ook duidelijk is, is dat het om een prototype lijkt te gaan. De behuizing ziet er ruw uit en lijkt basiscomponenten te missen. Een selfiecamera, bijvoorbeeld. Het zou goed kunnen dat het toestel in een verhullende behuizing is geplaatst.

Xiaomi foldable 1Xiaomi foldable 2
Xiaomi opvouwbaar gespot in metro

Er is nog een ding dat opvalt; de vouw in het midden van het scherm. Nu hebben meerdere opvouwbare telefoons daar last van. De eerste generatie Galaxy Fold schiet me te binnen. Eind vorig jaar toonde Xiaomi een video met een opvouwbaar toestel. Dit toestel kon in drie delen worden opgevouwen. Deze vouwt als een boek. Er lijken aanwijzingen te zijn dat Xiaomi aan verschillende ontwerpen werkt. Volgens eerdere geruchten komen er ergens in 2021 drie verschillende foldables uit.

Zeker niet de eerste

Xiaomi foldable 3Xiaomi foldable 4

Xiaomi is zeker niet de eerste die werkt aan een opvouwbaar toestel. Samsung, Huawei en Motorola hebben al enkele opvouwbare producten uitgebracht. Samsung lijkt het verst te zijn; zij hebben al generatie 2 uitgebracht. Deze telefoon hierboven ziet er duidelijk uit als een eerste generatie product, zeker gezien de vouw. Hoewel Samsung er ook niet helemaal in geslaagd is om die weg te werken. Toch is het goed om te zien dat verschillende bedrijven werken aan opvouwbare telefoons. Het maakt immers nieuwe spannende ontwerpen mogelijk.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel