Xiaomi kondigt betaalbare Redmi 9T en Redmi Note 9T met 5G aan


Twee nieuwe telefoons, dat is wat Xiaomi ons vandaag brengt. Het gaat om de Redmi 9T en de Redmi Note 9T. De laatste is Xiaomi's eerste Redmi Note met ondersteuning voor 5G. En het is ook de goedkoopste 5G-telefoon van Xiaomi die tot nu toe is uitgebracht.

De Xiaomi Redmi 9T is een 6,53 inch smartphone met een grote 6000 mAh batterij. Aan de achterkant zitten vier verschillende camera's: een 48MP hoofdcamera, 8MP ultra groothoek, 2MP macro en 2MP dieptecamera. De Redmi 9T wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 662-processor.

Xiaomi Redmi 9T kleurenoverzicht
De Xiaomi Redmi 9T is verkrijgbaar in deze 4 kleuren

Xiaomi verscheept de Redmi 9T in de kleuren Carbon Gray, Twilight Blue, Sunrise Orange en Ocean Green met een vanafprijs van 169 euro. Het basismodel heeft 4 GB RAM-geheugen en 64 GB opslagruimte. 128 GB aan opslag kost je 199 euro.

Xiaomi Redmi Note 9T: eerste Redmi Note met 5G

Omdat namen voor Xiaomi geen enkele betekenis hebben, heeft de Redmi Note 9T ook een 6,53-inch display. Hier vinden we in plaats van een inkeping een punch-hole voor de 8MP selfiecamera. Xiaomi past ook het nieuwere en meer kras- en valbestendige Gorilla Glass 5 toe in plaats van versie 3 op de Redmi 9T. Aan de achterkant vinden we niet 4 maar 3 camera's; een 48MP hoofdcamera, 2MP diepte en 2MP macro.

Xiaomi Redmi Note 9T paars
De Redmi Note 9T in dageraad paars

De Redmi Note 9T is voorzien van de MediaTek Dimensity 800U. Dit is een 7nm-gebaseerde processor en vele malen sneller dan de chipset in zijn voorganger. Maar dat is niet wat het meest bijzonder is, dat is de aanwezigheid van 5G-ondersteuning. En met een adviesprijs van 229 euro is het ook de goedkoopste 5G-telefoon die Xiaomi momenteel verkoopt. Daarvoor krijg je 4GB RAM en 64GB opslag. Voor 128GB opslag wordt een eveneens nette 269 euro gevraagd. Beschikbare kleuren zijn Nightfall Black en Daybreak Purple.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel