Eerste foto toont kleine Sony Xperia Compact


We wisten dat Sony er aan werkte, maar we hadden er geen foto's van. Tot nu. Want dit is onze allereerste afbeelding van de Sony Xperia Compact. De wedergeboorte van de Compact-lijn is klein zoals verwacht, maar heeft ook enkele verrassingen.

Te beginnen met de olifant in de kamer; de inkeping. Niet echt modern meer, achterhaald zou je bijna kunnen zeggen. Maar misschien vond Sony het onvermijdelijk omdat de Xperia Compact maar een 5,5 inch scherm heeft. Een punch-hole zou relatief meer ruimte innemen. Ruimte die je niet kunt missen met zo'n klein scherm.

Sony Xperia Compact render
Render van de Sony Xperia Compact

De echte reden waarom Sony heeft gekozen voor een inkeping is iets waar we misschien snel achter zullen komen. De lancering van deze Xperia Compact staat gepland voor de eerste helft van 2021 en mogelijk al in februari. We kunnen dus binnenkort te weten komen of deze render van Steve Hemmerstoffer, beter bekend als @onleaks, waar is of niet. Een kleine Android-telefoon zou een geweldige concurrent zijn voor de iPhone 12 mini, zeker als hij high-end specs heeft.

High-end of niet te high-end

Dat laatste lijkt niet zo voor de hand te liggen. Aan de achterkant vinden we 'slechts' 2 camera's, waarschijnlijk met een maximale resolutie van slechts 13MP. De relatief dikke schermranden zijn een goede indicator dat het niet om high-end gaat. Compacte telefoons krijgen veel aandacht in de media, maar ze verkopen lang niet zo goed als grotere telefoons. We weten dat de iPhone 12 mini niet zo goed verkoopt als de iPhone 12 en zelfs de iPhone 12 Pro en Pro Max


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel