OnePlus 10 Pro mogelijk goedkoper dan voorganger


OnePlus is begonnen met het actief verspreiden van berichten over de aankomende OnePlus 10 Pro. Maar informatie over dit nieuwe vlaggenschip komt ook uit andere bronnen. Van online retailers bijvoorbeeld. En dat leert ons iets heel interessants.

Want deze winkelier heeft het over de prijs van de OnePlus 10 Pro. En dat was tot nu toe nog niet bekend. Het is vreemd dat JD.com een prijsklasse noemt, iets wat niet echt gebruikelijk is als je een product gaat kopen. Dan wil je precies weten wat je moet betalen. We houden dus nog even een open mind, maar vooralsnog ziet het er wel veelbelovend uit.

JD prijsklasse OnePlus 10 ProPrijsklasse OnePlus 10 Pro geheugenconfiguratie
Enkele screenshots van JD.com

De OnePlus 10 Pro in een configuratie van 8GB RAM-geheugen en 128GB opslag zou tussen de 3.000 en 3.999 Yuan moeten kosten. Als we dat omrekenen krijgen we 555 euro. Het is mogelijk dat daar nog belastingen en heffingen bovenop moeten komen, maar dan nog ligt dit bedrag vrij ver van de 899 euro waarvoor de OnePlus 9 Pro destijds in de winkels kwam te liggen.

OnePlus 10 Pro Forest Emerald
De OnePlus 10 Pro in Forest Emerald groen

3 geheugenversies

De bron spreekt verder over een 8GB RAM + 256GB versie voor tussen de 4.000 en 4.900 Yuan, en een 12GB RAM + 256GB versie voor eveneens 4.000-4.999 Yuan. Omgerekend komt dat neer op 693 euro. Niet slecht voor een vlaggenschip.

OnePlus heeft zelf ook het een en ander onthuld over de aankomende 10 Pro. Zo krijgt het toestel een 6,78-inch scherm dat gebruik maakt van een kleurrijk AMOLED-paneel met een vloeiende 120 Hz en scherpe Quad HD+-weergave. Veel aandacht gaat uit naar het camerasysteem aan de achterkant. Dit is gemaakt in samenwerking met Hasselblad. Het bestaat uit een 48MP hoofdcamera (groothoeklens), een 50MP ultra-groothoek en een 8MP telefoto voor zoom.

OnePlus 10 Pro Volcanic Black
En in Vulkanisch Zwart

AirVOOC: bliksemsnel draadloos opladen

Binnenin gebruikt de OnePlus 10 Pro de nieuwste Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processor met een 5000 mAh batterij die snel kan worden opgeladen tot 80 Watt (SuperVOOC). OnePlus slaagt er ook in om indruk op ons te maken met draadloos opladen. Terwijl de meeste telefoons stoppen bij 15W, blaast de 10 Pro een indrukwekkende 80W door de lucht. Om dit te bereiken, zal het waarschijnlijk een aparte lader introduceren, hoogstwaarschijnlijk uitgerust met een ventilator.

Hasselblad camera voorbeeldfoto's

Zoals gezegd is het volgens OnePlus vooral de camera die ons moet doen besluiten er een te kopen. Om dat nog eens te onderstrepen, heeft OnePlus een aantal voorbeeldfoto's vrijgegeven. Deze zijn allemaal geschoten met de Hasselblad-camera aan de achterkant van de 10 Pro. De foto's van de ultra-groothoekcamera vallen vooral op door hun bovengemiddelde beeldhoek van 150 graden.

OnePlus 10 Pro fotostaalOnePlus 10 Pro fotostaal
OnePlus 10 Pro fotostaal 150 graden ultra breedOnePlus 10 Pro fotostaal fish eye
Klik om te vergroten

De OnePlus 10 Pro zal op 11 januari in China worden aangekondigd. Het toestel zal op een later tijdstip ook voor andere landen worden aangekondigd. Wanneer is nog even afwachten.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel