Samsung Galaxy S21, S21+ en S21 Ultra in de winkels

Galaxy Buds Pro ook vandaag verkrijgbaar


De op 14 januari aangekondigde Galaxy S21, S21+ en S21 Ultra liggen vanaf vandaag in de winkels. Volgens Samsung liggen de voorbestelcijfers 150% hoger dan die van de S20, al moet worden opgemerkt dat de S20-serie minder succesvol was dan zijn voorganger.

Na het teleurstellende succes van de S20-serie, kwam Samsung met de S20 FE (Fan Edition). Een goedkoper alternatief, maar nog steeds met high-end specificaties. De S21 en S21+ zijn beter te omschrijven als opvolgers van de Fan Edition dan de S20 en S20+

Samsung Galaxy S21 detailhandelsdoos
Sommigen ontvingen de S21 eerder dan verwacht

De schermresolutie ging omlaag en de cameraspecificaties veranderden niet. Samsung ging zelfs nog een stap verder door de geheugenkaartsleuf en de oplader weg te laten. Dit alles resulteert wel in een lagere prijs. Hoe anders is de S21 Ultra. Dit toestel is een indrukwekkende lijst van verbeteringen. Maar dat zie je ook terug in de prijs.

Galaxy S21 en S21+

Een nieuwe strategie voor de S21 en S21+ die het moeten hebben van het vernieuwde uiterlijk waarbij vooral de achtercamera opvalt. Beide toestellen zijn een stuk krachtiger dan hun voorgangers, dankzij de vernieuwde Exynos-processor, die dit keer beter is dan de Snapdragon-tegenhanger van Qualcomm.

Verschillen tussen de S21 en S21+ zijn het scherm (6,2 versus 6,7 inch) en de batterij (4000 versus 4800 mAh). Voor betere cameraprestaties zul je dit jaar voor de Galaxy S21 Ultra moeten gaan. Prijzen van de Galaxy S21 beginnen bij €849 terwijl de S21+ minimaal €1.049 kost.

Galaxy S21 Ultra

De S21 Ultra heeft dit jaar niet alleen een 108MP camera met goede autofocus, het is ook de enige die een 10x optische zoom heeft dankzij een perioscoop lens. Ook is de Ultra de enige met een nieuw type AMOLED-scherm dat energiezuiniger is en S Pen-ondersteuning heeft. Ook is de Ultra de enige met een scherpere Quad HD-resolutie. Met een adviesprijs van € 1.249 is de Ultra helaas ook de duurste van de S21-serie.

Galaxy Buds Pro

Naast de S21-serie heeft Samsung ook de Galaxy Buds Pro aangekondigd. Deze True Wireless-oordopjes zijn voorzien van actieve ruisonderdrukking (ANC) dankzij 3 ingebouwde microfoons. Een 11 mm woofer zorgt voor de lage bastonen, terwijl de 6,5 mm tweeter de midden- en hoge tonen voor zijn rekening neemt. Samen moet dit zorgen voor een rijk en gebalanceerd geluid. De in-ear plugs worden geleverd in een kleinere behuizing dan gebruikelijk, maar met een aanzienlijk grotere batterij dan de Buds+. De prijzen beginnen bij € 229.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel