Samsung Galaxy S21, S21+ en S21 Ultra eerste Galaxy S zonder geheugenkaartsleuf

Hoofdtelefoonaansluiting, lader en oordopjes ontbreken ook


Nadat Samsung gisteren de langverwachte S21-familie had onthuld, werd duidelijk dat er een aantal vertrouwde dingen ontbraken. Dingen waar Samsung vroeger trots op was. Sommige werden zelfs pluspunten genoemd. Tijden veranderen en Samsung breekt duidelijk met het verleden.

Alle drie Samsung Galaxy S21, S21+ en S21 Ultra hebben geen koptelefoonpoort of een geheugenkaartslot. Een oplader en oordopjes zitten ook niet in de doos. Niet alles waren verrassingen. Oordopjes werden bijvoorbeeld niet eerder meegeleverd of werden alleen meegeleverd tijdens de preorder. Ook het weglaten van de hoofdtelefoonpoort is niet helemaal uit de lucht gegrepen.

Inhoud van de Samsung Galaxy S21 detailhandelsdoos
Dit is alles wat er in de doos zit

Andere dingen waren verrassend. Het ontbreken van een oplader, bijvoorbeeld. Apple begon deze trend met de iPhone 12 en Samsung volgt nu dit voorbeeld. Opmerkelijk omdat Samsung openlijk kritiek had op deze beslissing. Kritiek die het in de weken voorafgaand aan de Galaxy S21 lancering wegnam. Nu moet gezegd worden dat de S21-serie geen andere oplader nodig heeft dan de S20. Iets wat niet gezegd kan worden van de iPhone 12. En Samsung zal naar verwachting ook de prijs van zijn oplader verlagen, net als Apple destijds deed.

Eerste zonder geheugenkaartslot

Maar de meest opvallende omissie is de uitbreidingssleuf voor geheugenkaarten. Een ideale manier om snel en goedkoop aan wat extra geheugen te komen. Handig ook om al je 8K video's op te slaan. Maar de geheugenkaart is niet zonder problemen. Hij is vele malen langzamer dan het interne geheugen, je kunt er niet al je apps op zetten en WhatsApp kan er standaard geen foto's of video's op opslaan. Probeer al deze technische tekortkomingen maar eens uit te leggen aan een gewone dagelijkse gebruiker.

Sim-kaart in Samsung Galaxy S20 plaatsen
De S20 had ruimte voor een geheugenkaart in aanvulling op een sim-kaart

Geheugen is de afgelopen jaren veel goedkoper geworden, dus telefoons met 256 en zelfs 512 GB aan intern opslaggeheugen zijn geen uitzondering meer. Bovendien kun je content altijd in de cloud opslaan. Het ontbreken hiervan lijkt geen ramp, maar is wel opmerkelijk. Samsung noemde de geheugenkaartsleuf altijd een pluspunt ten opzichte van de concurrentie. Maar in het jaar 2021 zullen ook de Galaxy S-telefoons het ermee moeten doen. Gelukkig komt elk S21-model, zowel de S21, de S21+ en S21 Ultra met 128GB opslag.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel