Huawei kondigt opvouwbare Mate X2 met nieuw ontwerp aan


Huawei heeft een nieuwe opvouwbare telefoon aangekondigd. Dit keer vouwt de Mate X2 open als een boek. Dit betekent dat het kwetsbare hoofdscherm altijd beschermd is omdat het aan de binnenkant zit. Bij zijn voorganger zat het scherm aan de buitenkant.

Daarmee deelt de Huawei Mate X2 hetzelfde ontwerp als Samsung's Galaxy Z Fold 2. Ook dit toestel heeft een groot scherm aan de binnenkant en een secundair scherm aan de buitenkant. Bij de Mate X2, meet het buitenscherm 6,45 inch met een FHD+ resolutie en 90Hz snelheid. Uitgeklapt meet het binnenscherm 8 inch met een resolutie van 2480x2200 en 90Hz verversingssnelheid.

Huawei Mate X2

Nieuwe Falcon-vleugel

Huawei noemt zijn scharnier net als voorheen "Falcon Wing". Echter, deze keer is het vernieuwd. In plaats van twee gelijke delen, bestaat de X2 uit een kleiner en een groter deel. Deze delen lopen taps toe, maar als ze worden omgevouwen, vormen ze een rechthoek. Het dunste deel meet slechts 4,4 millimeter. Opgevouwen is het apparaat tussen de 13,6 en 14,7 millimeter dik. Dat is dunner dan de Fold 2 van Samsung.

Huawei Mate X2

10x periscoopcamera

De Mate X2 heeft een 16MP selfiecamera aan de voorkant met een viervoudig camerasysteem aan de achterkant. Nieuw hierbij is de hogere 50MP sensor en een 8MP periscoop camera met 10x optische zoom. Hybride kan 20x zoomen, digitaal zelfs tot 100x al zetten we vraagtekens bij de bruikbaarheid van de foto's.

Huawei Kirin 9000 chipset

Kirin 9000 processor

Binnenin vinden we een Kirin 9000-processor met 5G-ondersteuning. We vinden ook een 4500 mAh batterij die snel kan worden opgeladen met 55W. Draadloos opladen is nergens te bekennen. Huawei maakt gebruik van EMUI 11 dat gebaseerd is op Android 10. Toch draait het toestel geen Google-diensten waardoor het downloaden van apps uit de Play Store nog steeds niet mogelijk is en Google-apps zoals Maps en YouTube nog steeds ontbreken. Dit maakt het onwaarschijnlijk dat het toestel buiten China zal worden uitgebracht.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel