Vrijgegeven specificaties van OnePlus 9: 50MP groothoekcamera


Techmaniacs zegt specificaties van de OnePlus 9 te hebben bemachtigd. Dit instapmodel uit de 9-serie krijgt een drievoudig camerasysteem dat bestaat uit een 50MP-camera.

OnePlus is al een tijdje bezig zijn camera's te pushen. Voor volgend jaar lijkt de meeste aandacht uit te gaan naar de OnePlus 9 Pro met zijn vermeende Hasselblad camera. Deze OnePlus 9 zal naar verwachting geen hulp krijgen van Hasselblad maar van een 50MP camerasensor. Deze wordt niet gebruikt als hoofdcamera maar eerder als ultra-groothoek.

OnePlus 9 screenshot specificaties
OnePlus 9 screenshot met specificaties

PhoneArena meldt dat het mogelijk gaat om een nieuwe sensor die moederbedrijf BBK samen met Sony heeft ontwikkeld. Mogelijk vinden we deze Sony IMX766-sensor ook terug in de Oppo Find X3 Pro

OnePlus 9 specificaties

De primaire camera gebruikt nog steeds 48MP terwijl de derde camera niet meer dan 2MP krijgt. Of dit een dieptecamera of macrocamera is, is nog onbekend. Uit het screenshot dat Techmaniacs heeft opgegraven maken we verder op dat binnenin een Snapdragon 888 zit met 8GB RAM en 128GB aan opslag. Het 6,55 inch scherm maakt gebruik van een AMOLED-paneel met een verversingssnelheid van 120 keer per seconde. Op dit gebied zijn er dus geen verschillen met de huidige OnePlus 8T

Drie OnePlus 9 modellen?

Naast deze OnePlus 9 worden ook een OnePlus 9 Pro en een derde eenvoudiger model verwacht. De naam daarvan is nog niet bekend. Het zou de eerste keer zijn dat OnePlus een eenvoudigere versie van zijn vlaggenschip uitbrengt. Vorig jaar introduceerde OnePlus eigenlijk de Nord-serie als eenvoudigere keuze.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel