Persmateriaal toont Oppo Find X5 Pro met Hasselblad camera


Er zijn persafbeeldingen opgedoken van de aankomende Oppo Find X5 Pro. Hierop is het nieuwe vlaggenschip te zien in zowel zwart als wit. Uit de promoplaatjes blijkt dat er een samenwerking is met Hasselblad en dat MariSilicon aan de binnenkant is gebruikt.

De aankomende Oppo Find X5 Pro is de beoogde opvolger van de Find X3 Pro. Het cijfer 4 is wederom overgeslagen vanwege Chinees bijgeloof. De afbeeldingen maken duidelijk dat beide telefoons hetzelfde ontwerp gebruiken. Zo komt de cameramodule geleidelijk uit de glanzende achterkant omhoog.

Oppo Find X5 Pro in wit en zwart
De Oppo Find X5 Pro in het wit en zwart

Bijzonder opmerkelijk is de samenwerking met Hasselblad. Deze Zweedse camerafabrikant werkte eerder vooral samen met OnePlus, iets wat resulteerde in de OnePlus 9 en 9 Pro. Hasselblad wisselt echter niet van team. Zowel Oppo als OnePlus zijn eigendom van BBK Electronics en is al enige tijd bezig de twee merken geleidelijk samen te voegen.

Dubbele 50MP camera

Wat de samenwerking met Hasselblad concreet betekent voor de Oppo Find X5 Pro is nog onduidelijk, al lijkt het duidelijk dat het toestel zal beschikken over een dubbele 50MP Sony IMX766 sensor en een 13MP telefoto camera om te zoomen. Een rapport van Winfuture stelt verder dat het zoomniveau 5x optisch en 20x digitaal is.

Oppo Find X5 Pro Hasselblad camera en MariSilicon

Oppo heeft verder het woord "MariSilicon" op de achterkant van de camera gedrukt. Deze zelfontwikkelde chip lijkt een aantal camerafuncties voor zijn rekening te nemen. Van een complete mobiele processor lijkt echter geen sprake te zijn; het gerucht gaat dat Qualcomm's Snapdragon 8 Gen 1 de rest van de rekenkracht voor zijn rekening zal nemen. Mogelijk horen we hier eind februari, begin maart meer over. Dan begint namelijk het jaarlijkse Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

Via: @Evleaks


Prijsvergelijker Oppo Find X5 Pro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
Ceramic White
€ 1.014,95 € 1.021,94   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Oppo Find X5 Pro


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel