Schermafbeeldingen geven een vroege blik op Android 12


Terwijl de meesten van ons nog niet eens Android 11 gebruiken, zijn er screenshots opgedoken van een vroege versie van Android 12. Volgens de bron zou Google al in maart een developer preview van Android 12 kunnen uitbrengen.

Google werkt al een paar jaar in alle openheid aan de volgende Android-versie. Zo werd Android 11 officieel aangekondigd op 8 september, maar de eerste developer preview werd vrijgegeven op 11 februari. Dit is een versie die vooral bedoeld is voor ontwikkelaars. Google gebruikt deze versie als richtpunt, en samen bepalen ze de exacte bestemming.

Android 12 sensor permissies

Waarschijnlijk kunnen we binnenkort de eerste Developer Preview van Android 12 verwachten. Screenshots van Android 12 zijn verschenen op XDA Developers. Versie 12 ziet er niet radicaal anders uit, zeker niet vergeleken met versie 11 maar er zijn zeker verschillen, afgezien van de grijze achtergrond.

Meldingsvenster

Het meldingsvenster lijkt wat aandacht te krijgen. De sectie met snelkoppelingen om WiFi aan en uit te zetten, heeft nu bijvoorbeeld 4 grote iconen in plaats van 6 kleine. Het onderscheid tussen conversaties en meldingen blijft, op wat kleine lay-out verschillen na.

Android 12 conversatiewidget
Nieuwe conversatiewidget

Privacy-instellingen

Vanaf nu kunt u duidelijker zien welke apps gebruik maken van de microfoon en/of camera. Bovenaan het scherm zal een icoontje zichtbaar zijn en als je daar op klikt zal Android laten zien welke app er gebruik van maakt. Het zal binnenkort ook mogelijk zijn om de toegang tot de camera of microfoon volledig uit te schakelen.

Er lijkt ook een widget te komen die gericht is op gesprekken. Het toont gemiste oproepen, ontvangen berichten en statusupdates. Voorlopig moeten we nog even wachten op de eerste Developer Preview. Die komt waarschijnlijk eerst uit voor Google's eigen Pixel-telefoons zoals de Pixel 5. Zodra Google zijn eerste 'DP' uitbrengt, lees je er hier als eerste over.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel