Lenovo kondigt betaalbare Motorola Moto G30 en G10 aan


Moederbedrijf Lenovo heeft 2 nieuwe betaalbare Motorola-telefoons aangekondigd. Beide met quad camera, 5000mAh grote batterij en 6,5 inch scherm. De verschillen zijn subtiel, maar we hebben er een paar gevonden.

De meest uitgebreide van de twee is de Moto G30. Het is dus logisch om met die te beginnen. Hij beschikt over een 64MP hoge resolutie camera die bestaat uit in totaal 4 verschillende sensoren. De 64MP hoofdsensor maakt gebruik van Quad Pixel technologie, waarbij 4 pixels worden gecomprimeerd tot 1. Dit resulteert in extra scherpte en het maakt de nachtmodus een stuk beter.

Motorola Moto G30 hero
De nieuwe Motorola Moto G30 in Phantom Black

Er is ook een 118° ultra-groothoeklens, een macrolens voor extreme close-ups en een aparte dieptesensor voor achtergrondonscherpte. Aan de voorkant vinden we een 13MP camera voor selfies en natuurlijk een 6,5 inch groot Max Vision scherm met HD+ resolutie. De resolutie valt een beetje tegen op zo'n groot scherm, maar de verversingssnelheid is wel interessant. Die is ingesteld op een hoge 90 Hertz, wat heel behoorlijk is in deze prijsklasse.

Motorola Moto G30 specificaties en prijs

Binnenin vinden we een Snapdragon 662-processor met 4GB RAM-geheugen en 128GB opslagruimte. De 5000 mAh batterij kan snel worden opgeladen dankzij 'TurboPower 20', waarmee je de batterij in slechts 20 minuten 12 uur extra kunt opladen. Volgens Motorola wel te verstaan. De Motorola Moto G30 maakt geen gebruik van stock Android One maar kiest in plaats daarvan voor My UX dat volgens Motorola 'stock' genoeg is voor een pure Android-ervaring.

Verwacht de Moto G30 vanaf april in de winkels in de kleuren Pastel Sky en Phantom Black. De adviesprijs is 179,99 euro.

Motorola Moto G10

Daarnaast heeft het moederbedrijf van Motorola, Lenovo, ook de Moto G10 aangekondigd. Ook hier een 6,5-inch scherm met HD+ resolutie, maar met een lagere verversingsfrequentie van 60Hz. Hierdoor ervaar je minder vloeiende beelden dan bij de G30. De camera bestaat ook uit 4 lenzen maar de resolutie is iets lager: maximaal 48MP.

Motorola Moto G10 in Iridescent Pearl
En de Moto G10 in Iridescent Pearl

Verder vinden we dezelfde 5000mAh batterij in de Motorola Moto G10 en het RAM-geheugen komt ook uit op dezelfde 4GB. Binnenin zit een instap Snapdragon 460-processor en het opslaggeheugen begint bij 64GB. Gelukkig is dat laatste uitbreidbaar met een microSD-kaart. De prijzen voor de G10 beginnen vanaf 159 euro en het toestel zal beschikbaar zijn in Aurora Gray en Iridescent Pearl.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel