Ice Universe: nieuwe Samsung Galaxy Watch draait op Wear OS


Bekende Twitter-gebruiker @UniverseIce twittert dat Samsungs volgende slimme horloge niet Samsungs eigen Tizen-besturingssysteem zal draaien, maar in plaats daarvan Wear OS zal gebruiken. Dit is het besturingssysteem van Google dat speciaal is ontworpen voor slimme horloges.

Wear OS stond eerder bekend als 'Android Wear', maar ondanks die rebranding kwam het besturingssysteem nog niet echt van de grond. Dat komt vooral door het gebrek aan hardware waar het op kon draaien . Makers van slimme horloges vertrouwen meestal op Qualcomm, dat op zijn beurt weinig prioriteit geeft aan processoren voor smartwatches. Samsung daarentegen maakt zijn eigen hardware en loopt wat dat betreft voor op de rest. Maar Samsung gebruikt zijn eigen Tizen.

Samsung stapt af van Tizen en gaat Wear OS gebruiken voor zijn volgende horloge en dat is nogal ongewoon. Het feit dat het horloge Google-software gebruikt, maakt het compatibeler met andere telefoons. Normaal gesproken werken Tizen-horloges het best in combinatie met een Galaxy-telefoon.

Voordelen Wear OS

Een ander voordeel van Wear OS is een grotere selectie van beschikbare apps. Ontwikkelaars zijn eerder geneigd apps te schrijven voor platforms die meer gebruikers hebben. Tizen is na watchOS en Android Wear het derde platform voor slimme horloges. Desondanks neemt Samsung wel de 2e plaats in qua marktaandeel van smartwatch fabrikanten. Een overstap naar Wear OS zou zijn marktaandeel kunnen vergroten.

Het is nog lang niet zeker dat Samsung zal overstappen op Wear OS. Een enkele tweet is wat ons betreft geen bevestiging. Het wachten is nu op meer informatie hierover en op welke horloges Ice Universe doelt. Wordt vervolgd.



Praat mee over dit artikel