Koreaanse media: Samsung Galaxy Z Fold 3 krijgt S Pen


Het Zuid-Koreaanse ETNews lijkt bevestigd te hebben dat de nog aan te kondigen Galaxy Z Fold 3 de eerste foldable met S Pen-ondersteuning zal zijn. Pen-ondersteuning kwam eerder naar de Galaxy S-serie.

Samsung liet al doorschemeren dat de S Pen niet exclusief bedoeld is voor de Galaxy Note-serie. De Galaxy S21 Ultra is ook compatibel en binnenkort komt er ook ondersteuning voor de Galaxy Z Fold 3. Deze opvouwbare telefoon moet nog worden aangekondigd en is, in tegenstelling tot de Note en Ultra, voorzien van heel ander glas. Glas dat veel gevoeliger is.

Corning Willow Glass
Ultradun glas

Samsung lijkt erin te zijn geslaagd het 'Ultra Thin Glass' (UTG) zo sterk te maken dat de S Pen het niet kan beschadigen. We kunnen echter niet uitsluiten dat Samsung een ander type S Pen gebruikt voor de Fold 3. Niet alleen het glas moest worden aangepast om ondersteuning voor de S Pen mogelijk te maken, maar ook onderdelen zoals digitizers. Deze herkent en registreert de pen en moet flexibel zijn, net als het scherm.

Massaproductie Z Fold 3

Beide oplossingen zijn volwassen genoeg voor productie. Volgens ETNews zou Samsung in mei willen beginnen met de massaproductie met een lancering in de tweede helft van 2021. Een opvouwbaar toestel met een groot scherm zou ideaal zijn voor gebruik met een S Pen. De pen van Samsung kan niet alleen gebruikt worden om te bedienen, maar ook om te tekenen en te schrijven. Hoe groter het canvas, hoe makkelijker dat zou moeten zijn.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Fold 3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
512 GB Phantom Green Licht gebruikt
€ 867,00 € 867,00   Bekijk
Refurbished.be
512 GB Phantom Green Zo goed als nieuw
€ 959,00 € 959,00   Bekijk
Fnac
512 GB Phantom Silver
€ 975,00 € 975,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Fold 3


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel