Apple-patent wijst op iPhone 13 met snel 120Hz-scherm


Apple heeft een patent verworven voor een variabele verversingssnelheid. Het werd tijd; iPhones werken nu nog maar op 'slechts' 60Hz. Een hogere verversingssnelheid zorgt ervoor dat animaties er veel vloeiender uitzien.

De grootste verrassing tijdens de aankondiging van de iPhone 12 was niet 5G, maar het ontbreken van een hoge verversingsfrequentie. Apple heeft dus wat goed te maken en dat zien we wellicht vanaf de iPhone 13 (of hoe dat toestel ook gaat heten).

Apple iPhone met Pro Motion 120Hz-display
Een iPhone met 120Hz Pro Motion-display? Ja, graag!
Inderdaad, dankzij een opgedoken patent weten we dat Apple werkt aan een Pro Motion-display met een variabele verversingssnelheid van 60 en 120Hz. Het patent laat ook de mogelijkheid open dat Apple zal kiezen voor een steeds hogere verversingssnelheid van 240 Hz. De Samsung Galaxy S21-serie werkt ook met een variabele verversingssnelheid en de S21 Ultra kan zelfs terugschalen naar 10 Hz om batterij te besparen.

Andere iPhone 13 innovaties

Eerder doken geruchten op dat de volgende Apple iPhone 13 een Always On Display krijgt, sterkere MagSafe-magneten en astrofotografie. De inkeping blijft, maar zal vermoedelijk smaller zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel