Samsung breidt ondersteuning voor Galaxy-telefoons uit

Vier jaar beveiligingsupdates voor geselecteerde producten


Samsung heeft de duur waarin het beveiligingsupdates levert aan belangrijke Galaxy-producten verlengd tot 4 jaar. Het gaat om producten uit 2019 en uit de Galaxy Z-, S-, Note-, A-, M-, XCover- en Tab-serie.

Dit is goed nieuws voor huidige Galaxy-gebruikers en voor degenen die een Galaxy-product overwegen. Het zorgt ervoor dat je telefoon of tablet voor langere tijd veilig en up to date is. Samsung is van plan om deze updates op maand- en kwartaalbasis uit te rollen. Toch is een beveiligingsupdate iets anders dan een Android-update.

Samsung Secured by Knox

Een beveiligingsupdate verhelpt beveiligingsproblemen die door hackers kunnen worden uitgebuit. Een Android-update bevat nieuwe functies en verbeteringen. Wat Android-updates betreft, probeert Samsung voor zijn belangrijkste producten nog steeds 3-jaarlijkse updates te bieden. Dit geeft Samsung een duidelijk voordeel ten opzichte van andere Android fabrikanten. In sommige gevallen krijg je maar 1 grote Android update, om nog maar te zwijgen over de maandelijkse beveiligingsupdates.

Geselecteerde Galaxy-producten

De Galaxy-producten die 4 jaar lang updates krijgen zijn:

Android One en Pixel

Samsung neemt ook het voordeel weg dat Android One-telefoons hebben. Ze kunnen meerjarige Android- en beveiligingsupdates ontvangen. Nokia brengt vooral Android One-telefoons uit. Google Pixel-telefoons kunnen ook rekenen op meerjarige updates, en deze zet geeft ze een extra concurrent.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel