Motorola Moto G8 aangekondigd met close-up AI-camera


Na het uitbrengen van de Motorola Moto G8 Plus, G8 Play en G8 Power, brengt Lenovo nu eindelijk de G8 uit. In vergelijking met vorig jaar zijn er enkele vreemde verschillen te melden.

Eigenlijk kun je uit onze inleiding al opmaken dat Lenovo de Moto G-serie aan het specialiseren is. Iets wat al langer aan de gang is, maar met de release van de G8 wordt het steeds duidelijker. De vorige G-modellen deden van alles een beetje en waren daardoor geschikt voor de meeste mensen, de huidige G-modellen zijn gespecialiseerd in één ding. Deze Moto G8 specialiseert zich in macrofotografie.

Motorola Moto G8

Aan de achterzijde van de Motorola Moto G8 bevinden zich drie verschillende camera's. Het lijken er vier, maar dat komt omdat de laser autofocus zo vermomd is dat het ook op een camera lijkt. De hoofdcamera is afgetopt op 16 megapixels met een heldere f/1.7 lens. Daarnaast is er een 8 megapixel ultragroothoeklens met een beeldhoek van 118° en een 2 megapixel macrocamera waarmee je tot 5 keer extreme close-up foto's kunt maken. Met een minimale scherpstelafstand van 2 cm legt u hier details vast die voor het menselijk oog verloren zouden zijn gegaan. Deze Macro Vision camera is het belangrijkste verkoopargument van de Moto G8. De vraag is of dat genoeg is, vergeet niet dat ook de Motorola One Macro zo'n macrocamera heeft.

Specificaties Moto G8

Als je naar alle andere specificaties kijkt, zie je dat dit een middenklasse telefoon is, en wel eentje aan de onderkant van het middensegment. Een 6,4 inch Max Vision scherm is mooi om te hebben, maar de HD+ resolutie is lager dan die van zijn voorganger. De processor is een bekende; de Snapdragon 665 met 4 GB vinden we ook in de Moto G Stylus en G8 Power. De 4000 mAh batterij is een grote verbetering ten opzichte van de 3000 in de Moto G7. Of het genoeg is moet blijken als hij in de winkels ligt. Wanneer dat zal gebeuren is niet bekend.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel