Nokia 1.3 uitgelekt, veel simpeler dan dit wordt het niet


Evleaks heeft beelden van de aankomende Nokia 1.3 online gezet. Uit alles blijkt dat dit zo'n beetje de eenvoudigste telefoon is die HMD Global kan maken.

Soms hoeft het niet zo uitgebreid te zijn. Soms wil je gewoon een eenvoudige smartphone. Wie wil er nu betalen voor functies die hij toch niet gebruikt. Voor die mensen lijkt HMD Global, de maker van Nokia-smartphones, deze Nokia 1.3 te hebben gemaakt. Althans zo lijkt het, want het instapmodel moet nog officieel worden aangekondigd.

Nokia 1.3
De Nokia 1.3; veel eenvoudiger dan dit wordt het niet

HMD Global heeft, net als veel andere fabrikanten, de aankondiging van veel telefoons aan het begin van dit jaar moeten afbreken. Het Mobile World Congress werd afgelast vanwege het Coronavirus. Traditioneel was dit de plaats waar de Finnen hun nieuwe telefoon line-up aankondigden. Wanneer we nieuwe Nokia telefoons in de plaats zullen krijgen is nog onduidelijk. Wel weten we dat ze zullen komen inclusief deze Nokia 1.3. Gezien de naam is het een zeer eenvoudige smartphone met instapspecificaties.

Nokia 1.3 specificaties

Exacte specificaties blijven onbekend. De bron, in dit geval @evleaks, vermeldt die niet. Wel krijgen we, voor wat het waard is, een typenummer; TA-1207. Uit de foto zien we dat er aan de voorkant een scherminkeping is met een enkele selfiecamera en ook aan de achterkant een enkele camera maar dit keer met flitser. De body lijkt van plastic en het is onduidelijk of deze verwijderbaar is om bij de batterij te komen. Aan de bovenkant zien we een hoofdtelefooningang.

Aan de rechterkant zien we de volumeknop en de aan/uit-knop, aan de linkerkant zien we ook een knop. Mogelijk is dit om de Google Assistant te activeren. HMD Global gebruikt momenteel alleen Android One voor zijn telefoons, dus een nauwe Google-integratie zal niet als een verrassing komen. Nu moeten we alleen nog wachten op een officiële release. En met alle vertragingen van Corona van vandaag, valt daar niets zinnigs over te zeggen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel