Samsung Galaxy A31 is nieuw premium instapmodel


Samsung heeft een nieuwe betaalbare instap Galaxy A telefoon; de A31. Het toestel heeft een groot 6,4 inch beeldscherm met Full HD+ resolutie en een grote ingebouwde 5000 mAh batterij. Een andere verbetering is de Quad Camera aan de achterkant; 1 meer dan zijn voorganger.

De Galaxy A31 is alweer de derde Galaxy A-telefoon die Samsung dit jaar heeft aangekondigd. Wat ons betreft is dit de meest interessante. Hoewel het schermformaat van 6,4 inch hetzelfde is gebleven, is de resolutie er flink op vooruit gegaan. De overgang van HD naar Full HD maakt beelden een stuk scherper.

Samsung Galaxy A31 kleuren
De Galaxy A31 in al zijn kleuren

Samsung gebruikt een Super AMOLED paneel voor heldere en levendige kleuren. Aan de bovenkant zit een U-vormige inkeping voor een 20 megapixel camera. Dit is een upgrade ten opzichte van vorig jaar, maar helaas is dit niet het geval voor de lens. Die gaat van f/2.0 naar f/2.2, waardoor hij iets minder gevoelig is voor licht. Dit kan worden gecompenseerd door de grotere camerasensor. Er is ook een toename in resolutie aan de achterkant. De hoofdcamera heeft nu een 48 megapixel sensor. Er is ook een 8 megapixel ultra-groothoek camera, een 5 megapixel diepte camera en een 5 megapixel macro camera. In totaal 4 verschillende camera's; 1 meer dan de A30s van vorig jaar.

Galaxy A31 batterij

Maar wat ons betreft is de beste verbetering van de A31 de batterij. De capaciteit stijgt van 4000 naar 5000 mAh. Er is snelladen tot 15 Watt. Samsung merkt op dat er modellen komen met 4 GB werkgeheugen + 64 GB opslag en 6 GB met 128 GB. Qua opslaggeheugen is dit twee keer zoveel als de 32 GB van vorig jaar. Je kunt altijd extra geheugen toevoegen tot 512 GB door een geheugenkaart te plaatsen. Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekendgemaakt. Wat we wel weten zijn de toekomstige kleuren; Prism Crush Black, Prism Crush Blue, Prism Crush Red en Prism Crush White.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel