Prototype van opvouwbare Xiaomi Mi Mix gespot


Er zijn foto's opgedoken van een opvouwbare Xiaomi-telefoon. Het toestel draagt de naam 'Mix', die Xiaomi vaak gebruikt voor experimentele telefoons. Het ziet er niet naar uit dat er snel een aankondiging wordt verwacht; Xiaomi's opvouwbare toestel ziet er nog niet erg productierijp uit.

Als je je bij de grote jongens wilt voegen, moet je echt een opvouwbare in je productportfolio hebben. Of er hard aan werken. Xiaomi valt duidelijk in de laatste categorie. Beelden van een opvouwbare Xiaomi Mi Mix zijn uitgelekt. Vooralsnog lijkt het alleen te gaan om een mechanisme met een scharnier. Het scherm, niet geheel onbelangrijk, ontbreekt nog.

Xiaomi Mi MixXiaomi Mi Mix

Interessant is dat Xiaomi ook de naam 'Mi Mix' opnieuw gebruikt. Die werd eerder gebruikt voor experimentele telefoons die het net even anders deden. Zo was de oorspronkelijke Mi Mix de eerste zonder noemenswaardige schermranden, afgezien van de onderkant. Die trend zette zich voort tot de Mi Mix 3 die de eerste telefoon was zonder inkeping of ponsgaatje. We zijn blij om te zien dat Xiaomi nog steeds experimenteert, dit keer met een opvouwbare behuizing.

Bewezen ontwerp

De volgende Xiaomi Mi Mix zal bestaan uit 2 gelijke delen die als een boek naar binnen vouwen. Hiermee volgt XIaomi dezelfde filosofie als Samsung met de Galaxy Fold. Ook Huawei gebruikt hetzelfde ontwerp voor zijn nieuwe Mate X2. Het is onduidelijk of Xiaomi ook een secundair scherm aan de voorkant wil gebruiken. Op de foto's is daar niets van te zien. Of we hier binnenkort een antwoord op krijgen valt nog te bezien. Deze nieuwe Mix ziet er niet echt productieklaar uit.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel