Dit is de aankomende Motorola Edge+ met 108MP camera


Hadden we al gezegd dat Motorola werkt aan een nieuwe vlaggenschip serie? Het heet Edge en bestaat uit een regulier en een Plus model. Foto's van de laatste zijn binnen en om het maar eens ronduit te zeggen; ze zien er fantastisch uit!

Motorola doet de naam Edge zeker eer aan; de schermranden van deze Edge+ zijn sterk gebogen. Motorola ziet dus een opening om zich te onderscheiden van fabrikant Samsung, die de laatste tijd steeds meer afstand neemt. Wel hebben we onze twijfels over het praktische nut; het nieuwe achtergebaar van Android 10 waarbij je vanaf de rand van het scherm moet vegen, wordt er niet makkelijker op.

Motorola Edge+
Motorola's toekomstige Edge+

Naast een sterk afgerond scherm zien we een enkel ponsgaatje samen met mooie dunne bezels. Aan de achterkant van de Motorola Edge+ is het een myriade van camera modules. De grootste sensor meet 108 megapixels en is uitgerust met optische beeldstabilisatie (OIS). We zien deze camerasensor de laatste tijd vaker op vlaggenschepen. Het gaat niet zozeer om de hoeveelheid megapixels, maar om wat je ermee doet. Bij pixel binning wordt vooral de informatie van meerdere pixels gebruikt om één enkele pixel te maken.

Drievoudige camera

Volgens de bron heeft de Edge Plus naast een 108 megapixel sensor ook een 16 megapixel ultra-groothoeklens en een 8 megapixel telelens met 3x optische zoom. Naast de paarse versie die hierboven is afgebeeld, komt er ook een blauwe versie op de markt. Met al het Corona-nieuws blijft het onduidelijk wanneer dat zal gebeuren.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel