Vermaak uw kinderen met deze 3 tablets tijdens de Corona lockdown


Als gevolg van het Coronavirus zullen veel scholen en kinderdagverblijven gesloten zijn. Natuurlijk is het fijn om de kinderen dicht bij huis te hebben, maar na een paar dagen slaat de verveling toe. Een tablet kan dan uitkomst bieden. Wij zetten de beste 3 tablets op een rij en geven wat tips over educatieve apps en games.

Pedagogisch is het misschien niet helemaal verantwoord, maar bij matig gebruik is een tablet een welkome afleiding. Bovendien zijn er ook best educatieve spelletjes te doen waarover we later meer tips zullen geven. Eerst heb je gewoon een tablet nodig.

1. iPad mini

Met een puntje op het nummer van de iPad wordt natuurlijk de iPad van Apple bedoeld. De iPad mini 2019 WiFi om precies te zijn. Met een vanafprijs van 430 euro is dit niet de goedkoopste iPad, maar wel eentje met minimaal 64 GB opslaggeheugen.

Apple iPad kids
De iPad mini is ook de krachtigste tablet in onze lijst.

De iPad 2019 WiFi is bijvoorbeeld goedkoper, maar begint met slechts 32 GB opslag en dat is al snel te weinig. Geheugen toevoegen is niet mogelijk en een nieuwe iPad kopen is het enige alternatief. Dan is het hebben van twee keer zoveel geheugen voor apps, foto's en video's wel handig om te hebben. Bijkomend voordeel van deze iPad mini; het kleine scherm is ideaal voor de kleinere kinderhandjes maar je haalt toch een volwaardige iPad in huis.

2. Samsung Galaxy Tab A 10.1

Als je iets groters wilt, raden we de Galaxy Tab A 10.1 (2019) aan. Met een scherm van 10,1 inch heb je veel meer schermoppervlak. Maar door de dunne schermranden is de tablet zelf niet oversized. Samsung biedt de Tab A 10.1 aan met 32 en 64 GB aan opslagruimte. Ons advies is ook hier; ga voor de 64 GB. Geheugen is bij Samsung veel goedkoper dan bij Apple, dus het totaalbedrag van 299 euro is zo slecht nog niet.

Samsung Galaxy Tab A met Kids Home

De Tab A 10.1 draait op Android waardoor het aanbod aan apps lekker groot is. Bovendien kun je een simkaart in deze tablet stoppen zodat je ook onderweg kunt internetten. De metalen behuizing is lekker stevig en kan tegen een stootje en er zitten dubbele speakers in zodat filmpjes van Buurman en Buurman of Bumba in stereo door de huiskamer klinken. De tablet van Samsung wordt geleverd met Kids Home waar je als ouder toestemming kunt geven voor bepaalde apps en de speeltijd in de gaten kunt houden.

3. Huawei MediaPad T3

Wil je voor weinig geld een tablet om wat films op af te spelen? Overweeg dan deze MediaPad T3 van Huawei. Hij draait op Android en kost slechts 89,99 euro. Het heeft een 7 inch scherm dat groot genoeg is om de avonturen van Brandweerman Sam te volgen. Overigens wordt het draaien van apps hem al snel te veel, dus veel meer dan YouTube en Netflix raden we niet aan.

Huawei MediaPad T3

Educatieve spelletjes voor kinderen

Een tablet kan gebruikt worden om huiswerk te maken, informatie op te zoeken of films te kijken. Er zijn ook genoeg educatieve apps en spelletjes te vinden. De Consumentenbond heeft een pagina met apps voor de leeftijdscategorieën 2-4 jaar, 4-6 jaar en 6-8 jaar. Een goede tip die ze geven is om te kijken naar de PEGI-score. Met pictogrammen geeft deze organisatie ouders advies over spellen en apps.

Een andere tip voor peuters uit groep 1 en 2 zijn de digitale prentenboeken van Bereslim. Hiermee leren kinderen gemiddeld 5 tot 6 nieuwe woorden per dag. Speciaal voor de Corona-huisbewoners hebben ze de deuren gratis opengezet op next.bereslim.nl/bieb/login (gebruikersnaam: bereslim100943 wachtwoord: Bieb2020).


Prijsvergelijker Apple iPad mini 2019 WiFi
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
64 GB Silver Licht gebruikt
€ 355,00 € 355,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPad mini 2019 WiFi


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel