6 jaar oude Fairphone 2 krijgt update naar Android 10


Hoe lang gaat een mobiele telefoon mee? Zo lang als hij werkt, maar ook zo lang als hij ondersteund wordt. En aan dat laatste schort het nog wel eens. Niet bij Fairphone, want zij hebben de inmiddels 6 jaar oude Fairphone 2 een update gegeven naar Android 10. Een primeur!

Bijna 2 jaar geleden schreven we een bericht met een toen al zeer unieke kop: "5-jarige Fairphone 2 krijgt update naar Android 9". Maar het Nederlandse bedrijf Fairphone gaat graag een stapje verder en update de inmiddels 6 jaar oude Fairphone 2 naar Android 10.

Dat is weliswaar niet de nieuwste Android-versie van het moment, maar als je bedenkt dat het toestel destijds met Android 5 uitkwam, is het wel een heel bijzondere gebeurtenis. Naar Android maatstaven is het heel bijzonder dat telefoons zo lang in stand worden gehouden. Gebruikers van een Fairphone 2 krijgen niet alleen Android 10, maar ook de nieuwste beveiliging en alle nieuwe functies zoals extra privacy-instellingen en donkere modus.

7 jaar lange software-ondersteuning

Fairphone maakt telefoons van zo veel mogelijk duurzame materialen en de producten zijn ook grotendeels zelf te repareren. Dit betekent dat je je telefoon langer kunt gebruiken, wat weer goed is voor het milieu. De hardware is één ding, de software is een ander. Het merk voorziet zijn telefoons daarom van zeer lange software-ondersteuning. De 7 jaar lange software ondersteuning is uniek voor Android telefoons.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel