Xiaomi kondigt Mi 11 Ultra met selfiespiegel aan


Xiaomi heeft de op fotografie en video gerichte Mi 11 Ultra aangekondigd. Het is de eerste smartphone die is uitgerust met Samsung's nieuwe GN2-camerasensor. Dat levert niet alleen interessante specificaties op, maar ook een topscore op DXOMARK.

Dat de Xiaomi Mi 11 Ultra zich richt op fotografie blijkt niet alleen uit de specificaties, het wordt ook duidelijk door er alleen al naar te kijken. De cameramodule is bijna net zo breed als het toestel zelf. Daarop zit een 50MP hoofdcamera. De Mi 11 Ultra heeft de eer om de eerste smartphone te zijn die gebruik maakt van de Samsung GN2. Deze sensor is zo groot dat hij foto's kan maken met slechts 0,02 lux. Ter vergelijking; 1 lux staat gelijk aan het licht van slechts 1 kaars.

Xiaomi Mi 11 Ultra
De Mi 11 Ultra

Maar er is meer ruimte dan alleen een 50MP hoofdcamera. We vinden ook een 48MP telefoto camera met periscoop lens waarmee je 5x optisch kunt zoomen. Er is een 2e 48MP camera aanwezig maar met ultra groothoek lens. Hiermee kun je beelden vastleggen met een hoek van 128°. De Mi 11 Ultra stelt scherp met een aparte ToF-sensor (Time-of-Flight) die dankzij een laser nauwkeurig kan scherpstellen op 64 afzonderlijke gebieden. Scherpstellen gaat dus snel en kan ook worden aangepast nadat de foto is genomen.

DXOMARK topscore

Al deze camerafuncties geven de Xiaomi Mi 11 Ultra een hoge score door de testers van DXOMARK. Dit bedrijf test camera's en vergelijkt ze met elkaar. De Mi 11 Ultra pakt meteen de toppositie met een score van 143. De vorige topscorer, de Mate 40 Pro+, scoorde 'slechts' 139.

Selfie-spiegel

Naast een uitstekende camera beschikt de Xiaomi Mi 11 Ultra over een 6,81-inch Super AMOLED-scherm met een hoge WQHD+ resolutie en een snelle 120Hz verversingssnelheid. Het scherm is aan alle vier de randen licht gebogen, iets wat je leuk kunt vinden of niet, maar wat het een premium uitstraling geeft. Het scherm wordt beschermd door het nieuwe Gorilla Glass Victus dat een betere bescherming biedt tegen vallen.

Xiaomi Mi 11 Ultra selfie mirror
Extra scherm aan de achterkant

Het is niet het enige scherm op de Mi 11 Ultra. Er is ook een klein scherm op de achterkant in de buurt van de camera. Dit 1,1 inch scherm kan je op de hoogte houden van de tijd of met notificaties, maar helpt je ook om betere selfies te nemen met de hoofdcamera. Een soort selfie-spiegel.

Prijs Xiaomi Mi 11 Ultra

De Xiaomi Mi 11 Ultra wordt aangedreven door de nieuwste en krachtigste Qualcomm processor; de Snapdragon 888. Het RAM-geheugen van 12 GB behoort tot de grootste op de markt en het niet-uitbreidbare opslaggeheugen is 256 GB groot. De batterij heeft een capaciteit van 5000 mAh en kan bedraad en draadloos worden opgeladen tot 67 Watt. Xiaomi zal het toestel uitbrengen met Android 11 met daarbovenop MIUI 12. De adviesprijs is €1199. Het is nog niet bekend wanneer het toestel precies te koop zal zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel