OnePlus en Hasselblad kondigen 23 maart de OnePlus 9-serie aan


OnePlus heeft een video uitgestuurd waarin het zegt dat het de OnePlus 9 zal aankondigen op 23 maart 2021. Het doet dit niet alleen maar samen met Hasselblad. Eerder ging het gerucht dat Hasselblad zou samenwerken met OnePlus.

In de video, genaamd 'Lunarland', is onze eigen maan te zien. Dat is niet verwonderlijk gezien de samenwerking met Hasselblad. Het was een Hasselblad camera die meeging met de eerste maanlanding. De OnePlus 9 krijgt echter geen Hasselblad-camera, maar het bedrijf werkt wel mee aan de camera.

Het is dus niet alleen een naamsverbintenis. OnePlus gebruikt een aangepaste Sony IMX789-sensor waarvoor Hasselblad de kalibratie heeft verzorgd. Er is ook een speciale Hasselblad Pro-modus waarbij de gebruiker veel instellingen zelf kan doen. Deze modus kan zelfs beelden opslaan in 12-bit RAW voor nog meer beeldnabewerking.

Livestream

OnePlus streamt de onthulling van de OnePlus 9 op 23 maart 2021 om 10:00 AM EDT, 2:00 PM GMT en 7:30 PM IST. Er wordt expliciet gesproken over de OnePlus 9 Series 5G dus het gaat niet alleen om de OnePlus 9 maar ook om meer toestellen. Er zijn geruchten dat er nog 2 modellen worden aangekondigd; een uitgebreide 9 Pro en een instapmodel genaamd '9 Lite' of '9R'.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel