Oppo 150W SuperVOOC laadt telefoon volledig op in 15 minuten

Op termijn ook 240W lader verwacht


Oppo heeft op Mobile World Congress zijn nieuwste oplaadtechnologie laten zien. De 150W SuperVOOC Flash Charge kan een lege telefoonbatterij in 15 minuten volledig opladen. Op termijn zal Oppo zelfs een 240W-lader uitbrengen die een batterij in slechts 9 minuten volledig kan opladen.

Oppo gebruikt galliumnitride (GaN) voor haar nieuwste generatie SuperVOOC lader, wat betekent dat de lader niet groter is dan wat u vandaag de dag gewend bent. Oppo beweert dat de batterij na 1600 laadcycli nog 80% van de ontworpen capaciteit bevat.

Oppo 150W SuperVOOC Fast Charge
150W SuperVOOC: volledig opgeladen in 15 minuten

Het volledig opladen van een 4500 mAh batterij zou slechts 15 minuten duren. Al na 5 minuten zou de helft zijn opgeladen. Andere telefoonfabrikanten komen ook met snelladen, maar lopen ver achter. Zo heeft de Galaxy S22+ van Samsung een maximum van 45W snelladen en komt de iPhone 13 Pro niet eens verder dan 20W. Het volledig opladen van deze laatste duurt dus iets minder dan 2 uur.

240W SuperVOOC snelladen

Oppo legt de lat nog hoger en belooft ook een nog krachtigere 240W SuperVOOC Fast Charger. Het volledig opladen van een telefoonbatterij duurt dan slechts 9 minuten. Elke nacht je telefoon opladen behoort dus definitief tot het verleden. Iets wat de brandweer ook afraadt. Een paar minuten overdag om op te laden is voldoende.

240W SuperVOOC
Nog sneller opladen met 240W

Wanneer de 240W lader op de markt komt is nog onduidelijk. De 150W lader wordt wel binnenkort verwacht. Oppo heeft nog geen telefoons aangekondigd die de 150W lader aankunnen. De "snelste" Oppo is momenteel de Find X5 Pro die tot 80W kan worden opgeladen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel