OnePlus krijgt nieuw logo

Platter, duidelijker, saaier


De Chinese vlaggenschip killer krijgt een nieuw logo. Je zult het meteen herkennen, want er is niet veel veranderd.

OnePlus gebruikt al sinds 2013 hetzelfde rode logo. Een cijfer één omringd door een vierkant met een plusteken. Rechts staat voluit geschreven; OnePlus. Simpel en duidelijk zou je denken. Toch zagen sommige mensen niet direct een '1' in het logo omdat het nieuwe logo een beter onderscheid maakt.

Nieuw en oud OnePlus logo
Boven het nieuwe en onder het oude OnePlus logo

Ook is het logo vanaf nu zwart. Tenminste, dat is de bedoeling. Het bedrijf heeft zijn nieuwe logo ingediend bij het Amerikaanse USPTO; het US Patent and Trademark Office. Het logo wordt vandaag, woensdag 18 maart, officieel bekendgemaakt en maakt deel uit van een geheel nieuwe huisstijl. Verwacht het logo veelvuldig te zien op aankomende OnePlus-telefoons, zoals de aanstaande aankondiging van OnePlus 8 en 8 Pro met 5G-ondersteuning.

Brand Visuele Identiteit (VI)

Eerder schreef CEO Pete Lau een blogpost waarin hij aankondigde dat OnePlus werkt aan een nieuwe huisstijl. Deze nieuwe huisstijl, oftewel Brand Visual Identity 'VI', wordt op woensdag 18 maart officieel aangekondigd. Het logo sluit aan bij de recente trend van Flat Design, maar door het ontbreken van kleur is het minder opvallend en zelfs een beetje saai.

Update OnePlus heeft zojuist zijn nieuwe huisstijl aangekondigd met het vernieuwde logo. In tegenstelling tot wat hier eerder geschreven is heeft het logo dezelfde kleur rood als voorheen. Naast vlakker gebruikt OnePlus een nieuw lettertype dat makkelijker te lezen is. Naast het vertrouwde rood verwacht men ook de kleuren geel, groen, magenta, cyaan en indigo om het geheel meer contrast te geven. OnePlus zegt in totaal 7 maanden aan zijn nieuwe huisstijl te hebben gewerkt.


Prijsvergelijker OnePlus 8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
128 GB Black Licht gebruikt
€ 300,00 € 300,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de OnePlus 8


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel