Samsung hernoemt Galaxy Z Flip 3 vanwege oorlog in Oekraïne


Samsung plaatst zijn opvouwbare telefoons al enige tijd in de Galaxy Z-serie. De letter ziet eruit alsof hij is opgevouwen en is daarom de ideale naam voor zijn opvouwbare line-up. Maar de letter wordt nu ook sterk geassocieerd met de inval van Rusland in Oekraïne. Tijd voor Samsung om actie te ondernemen.

In sommige markten hernoemt Samsung de Galaxy Z Fold 3 en Z Flip 3 nu naar Galaxy Fold 3 en Galaxy Flip 3. Voorlopig vindt de naamswijziging alleen plaats in een handvol landen, waaronder Estland, Letland en Litouwen.

Samsung Galaxy Z Flip detailhandelsdoos
Samsung wil niet langer geassocieerd worden met de letter Z

Er wordt gesuggereerd dat de naamsverandering uiteindelijk zal worden uitgebreid naar Oekraïne en verschillende Europese landen. Het maken van marketingmateriaal, verpakkingen en reclame is duur en het is het beste om het maar één keer te doen. De letter "Z" wordt door de Russische troepen gebruikt als markering voor voertuigen en is onlangs synoniem geworden met steun voor de Russische invasie in Oekraïne. Verschillende westerse bedrijven hebben Rusland uit protest en vanwege de sancties verlaten. Ook Samsung is sinds begin maart 2022 gestopt met het verschepen van telefoons naar Rusland.

Galaxy Z-naam

Samsung begon de Galaxy Z-naam in 2020 te gebruiken met de introductie van de Galaxy Z Flip. De opeenvolgende foldables maakten allemaal deel uit van de Galaxy Z-serie. Daar lijkt nu voorlopig een einde aan te zijn gekomen, want je wilt niet geassocieerd worden met een oorlog.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Flip 3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
128 GB Black
€ 419,00 € 419,00   Bekijk
Refurbished.be
128 GB Phantom Black Licht gebruikt
€ 572,00 € 572,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Flip 3


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel