Schokkende render toont aankomende Huawei P50 Pro


De doorgaans betrouwbare Steve Hemmerstoffer heeft renders gepubliceerd van de aankomende Huawei P50 Pro. En daar hebben wij zo onze vraagtekens bij. Na het bekijken ervan, weten we niet of we enorm getrolled worden of wat.

Nou, wat moeten we zeggen over deze Huawei P50 Pro renders? Ons oog wordt meteen getrokken naar de twee grote cirkels op de achterkant. Vermoedelijk zijn dat camera's, maar Steve doet er zelf een beetje geheimzinnig over. Simpelweg omdat hij het zelf ook niet weet.

Huawei P50 Pro render

Dus misschien is het handig om even een stapje terug te doen. Steve heeft een bron bij de fabrieken die telefoons maken voor fabrikanten. Deze blauwdrukken zeggen iets over de afmetingen en van daaruit maken hij en anderen dit soort renders. Deze schetsen zeggen niets over welke onderdelen er gebruikt worden en welke specificaties het product heeft. We kunnen een heleboel lege plekken invullen, bijvoorbeeld de schermgrootte, maar we weten nooit precies 100%. Dat is ook het geval met deze renders. Een ronde cirkel op de achterkant zou een cameralens kunnen betekenen, maar we weten het niet zeker.

Lege ruimte

Nu zijn er geruchten dat Sony binnenkort een 1-inch camerasensor voor telefoons wil uitbrengen, maar zelfs dan komen we bij lange na niet in de buurt van wat we zien op de achterkant van deze P50 Pro. We vermoeden dat er daarom veel lege ruimte is gebruikt. Iets wat Huawei momenteel ook doet met de al aangekondigde Nova 8 Pro. Die heeft een vergelijkbare achterkant.

Huawei P50 Pro

P50 Pro specificaties

Steve Hemmerstoffer meent verder dat de Huawei P50 Pro beschikt over een 6,6-inch scherm met zeer dunne schermranden met een enkele selfiecamera boven in het midden. De vingerafdrukscanner is in het scherm verwerkt en het toestel heeft stereoluidsprekers. Ook achterin zit een infraroodzender. We zagen de functie de laatste tijd verdwijnen, maar binnenkort kun je je tv bedienen vanuit je luie stoel.

Huawei P50 Pro achterzijde zwart

Huawei P50 Pro in de winkel

Wanneer we de Huawei P50 Pro in de winkels zullen aantreffen is onduidelijk. De telefoontoekomst van Huawei is op dit moment erg onzeker. Sinds ze geen toegang meer hebben tot Google-diensten, is hun populariteit gekelderd. Veel webwinkels zijn helemaal gestopt met de verkoop ervan. Het is zelfs nog maar de vraag of we de P50 Pro überhaupt nog in de winkels zullen zien liggen. Dat zou jammer zijn, want Huawei was altijd een geduchte concurrent voor de gevestigde orde.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel