Xiaomi kondigt opvouwbare Mi Mix Fold met Liquid Lens-camera aan


Met de aankondiging van de Mix Fold heeft Xiaomi officieel de opvouwbare markt betreden. De telefoon kan als een boek worden opengeklapt en onthult een ruim 8-inch scherm. Het ontwerp ziet er misschien vertrouwd uit, maar dat geldt niet voor de camera met zijn vloeibare lens.

Opengeklapt is de Xiaomi Mix Fold een 8,01-inch smartphone. Xiaomi brengt aan de binnenkant geen camera aan, zodat er veel ruimte is voor het scherm. In opgevouwen toestand beschikt het toestel nog steeds over een groot scherm van 6,52 inch. Foldables hebben meestal een complex scharniersysteem, waardoor er weinig ruimte overblijft voor een accu. Ondanks dat is Xiaomi er toch in geslaagd om de Mix Fold uit te rusten met een 5020mAh batterij.

Xiaomi Mi Fold
De Xiaomi Mi Fold

Aan de achterkant is de Mi Mix Fold voorzien van drie verschillende camera's; een 108MP hoofdcamera, een 8MP telefoto/macro en een 8MP ultra-groothoek camera. Wat de telefoto-camera bijzonder maakt, is de lens. Het is de eerste telefoon die is uitgerust met een Liquid Lens. Hierdoor is hij in staat om zowel in te zoomen als macro-opnames van zeer dichtbij te maken. Binnenin vinden we ook een Snapdragon 888-processor en een zelfontwikkelde C1-chip die sommige taken van de processor kan overnemen, met name sommige camerafuncties.

Xiaomi Mix Fold in de winkels

Xiaomi brengt de Mix Fold uit voor een prijs van 9999 Chinese Yuan, wat omgerekend neerkomt op 1295 euro. Dit instapmodel wordt geleverd met 12 GB RAM-geheugen en 256 GB opslagruimte. Er komt ook een duurdere Ceramic-variant met een speciale kevlar-afwerking. Deze beschikt over 16GB aan RAM-geheugen en 512GB aan opslag. Het bedrag is ook naar; 12999 Chinese Yuan. Het is nog onduidelijk wanneer de Xiaomi Mix Fold in de winkels komt te liggen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel