Pers beelden OnePlus 9 en 9 Pro zijn binnen


Met nog 2 weken te gaan, zijn de officiële persafbeeldingen van de OnePlus 9 en 9 Pro allemaal in de openbaarheid. In alle eerlijkheid; ze geven niet veel extra informatie weg. Zeker omdat OnePlus zelf al veel over de 9 en 9 Pro heeft onthuld.

Wat meteen opvalt als je kijkt naar de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro is hoe weinig ze van elkaar verschillen. Beide toestellen delen elkaars design en verschillen ook nauwelijks in grootte. Zo heeft de OnePlus 9 een 6,5-inch scherm met een 6,7-inch scherm voor de OnePlus 9 Pro

OnePlus 9 OnePlus 9 Pro
De OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro (niet op schaal)

Ook WinFuture, de OnePlus 9 zal komen met een plat scherm en mogelijk een frame van plastic. Als dat laatste waar is dan volgt de OP9 de OnePlus Nord op die ook een kunststof frame heeft. De 9 Pro zal echter vrijwel zeker een metalen frame hebben.

OnePlus 9 Pro achterzijde
OnePlus 9 Pro in al zijn kleuren

Hasselblad

Maar het uiterlijk is niet waar het dit jaar allemaal om draait. OnePlus wil zich in plaats daarvan richten op de camera. Die camera werd samen met Hasselblad ontwikkeld en daarom zien we die naam op de achterkant. De sensor is van Sony maar gekalibreerd door Hasselblad. Uit een tweet van oprichter Pete Lau bleek al dat de ultra-groothoekcamera zonder enige vervorming kan fotograferen. Dit is deels te danken aan het gebruik van FreeForm-lenzen.

OnePlus 9 achterkleuren
En de iets kleurrijkere OnePlus 9

OnePlus 9 lancering

De OnePlus 9 Pro komt uit in zwart, zilver en groen. De zwarte variant krijgt mogelijk een ruwe afwerking; vergelijkbaar met de Sandstone achterkant van de allereerste OnePlus telefoon. De OnePlus 9 komt naar verwachting in glanzend zwart, blauw en paars. Alle prijzen en ontbrekende specificaties worden 23 maart onthuld, wanneer OnePlus beide modellen officieel aankondigt. Dan zal ook duidelijk worden of er een derde eenvoudiger model komt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel