Samsung Galaxy Z Fold 3 krijgt geen aparte sleuf voor S Pen


We hebben goed nieuws over de aankomende Galaxy Z Fold 3 en we hebben slecht nieuws. Het goede nieuws is dat de volgende generatie opvouwbare Galaxy ondersteuning zal hebben voor de S Pen stylus. Het slechte nieuws; je zult hem helaas niet in het toestel zelf kunnen opbergen.

Hoe groter het scherm, hoe nuttiger een pen is. Het is dan ook logisch dat de aankomende Galaxy Z Fold 3 ondersteuning heeft voor Samsung's eigen S Pen. Dat gerucht gaat al een tijdje rond. En onlangs werd duidelijk dat de Fold 3 een iets kleinere accu heeft dan zijn voorganger; de Fold 2. Dat was natuurlijk nodig om ruimte te creëren voor dezelfde S Pen. Of toch niet?

Samsung Galaxy S21 Ultra S Pen Cover
Net als bij de S21 Ultra kun je de S Pen niet in het toestel bewaren

Want het gerucht gaat vandaag dat dit niet het geval is. Net als bij de Galaxy S21 Ultra bewaar je de pen niet in het toestel zelf. We kunnen niet uitsluiten dat Samsung met een accessoire komt waarin je de pen wel kunt opbergen, maar niet in het toestel zelf zoals bij de Note 20 het geval is. Naar de precieze reden kunnen we vooralsnog alleen maar gissen. Volgens berichten van Naver.com zou het te maken hebben met problemen met de waterdichtheid. Naast de S Pen zelf zou er binnenin meer ruimte nodig zijn om water en stof buiten te houden. Ruimte die er simpelweg niet is.

Problemen met de implementatie van de S Pen

En toch is het al een prestatie als Samsung erin slaagt om de Fold3 compatibel te krijgen met de S Pen. Een opvouwbaar scherm is veel kwetsbaarder dan een volledig glazen hard scherm. De penpunt mag het oppervlak niet bekrassen en een stevige druk mag het niet beschadigen. Blijkbaar heeft Samsung al deze problemen opgelost en is het nu wachten op de definitieve release. Die wordt eerder verwacht dan gebruikelijk. De massaproductie van het toestel is gepland voor juni 2021.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Fold 3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
512 GB Phantom Green Licht gebruikt
€ 867,00 € 867,00   Bekijk
Refurbished.be
512 GB Phantom Green Zo goed als nieuw
€ 959,00 € 959,00   Bekijk
Fnac
512 GB Phantom Silver
€ 997,00 € 998,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Fold 3


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel