Sony houdt 11 mei persevenement, mogelijk voor Xperia 1 IV


Sony heeft uitnodigingen verstuurd voor een persaankondiging op 11 mei. Dit is een aankondiging voor een nieuwe Xperia telefoon en onze eerste gok zou de Xperia 1 IV zijn die al een tijdje opduikt in het geruchtencircuit.

Het evenement zal online worden uitgezonden op 11 mei om 09:00 CEST op Sony's YouTube-kanaal. De beschrijving luidt "the next ONE is coming". De getoonde intro video somt alle Xperia 1 modellen op. Het is dus veilig om aan te nemen dat de Xperia 1 IV zal worden aangekondigd.

Sony Xperia 1 IV productaankondiging

Hoewel de Xperia 1 lijn niet Sony's meest uitgebreide lijn is, dat is voorbehouden aan de Pro lijn, is het wel Sony's vlaggenschip lijn. De 2019 Xperia 1 was bijvoorbeeld de eerste die ons een 4K OLED-scherm bracht. De 2020 Xperia 1 II was de eerste telefoon met 20fps AF/AE tracking burst voor een snelle en betrouwbare autofocus. In 2021 kondigde Sony de Xperia 1 III aan, die het eerste 4K OLED-paneel had met vloeiende 120Hz-weergave.

Processor, camera, snel opladen

Welke nieuwe technologie zal debuteren op de Xperia 1 IV is nog onbekend. Het is duidelijk dat deze telefoon de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processor zal krijgen, maar dat maakt het nog niet de eerste. Er zijn ook geruchten dat de camerasensor tot 50MP groot zal gaan, maar ook dat is niet uniek. Verder is uitgelekt dat de Xperia 1 Mark 4 snelladen heeft tot 30W, maar dat had de Xperia 1 III ook. We zullen moeten afwachten met welke nieuwe technologie de 1 IV komt.


Prijsvergelijker Sony Xperia 1 IV
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
MediaMarkt
256 GB Black
€ 1.399,00 € 1.399,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Sony Xperia 1 IV


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel