Motorola Moto G8 Power Lite is officieel; grote batterij, 3 camera's


Moederbedrijf Lenovo heeft de Motorola Moto G8 Power Lite aangekondigd. Een toestel met niet alleen een lange naam maar ook een lange batterijduur. Met een 5000 mAh batterij beloven ze tot 2 dagen batterijgebruik. Deze tijd kun je gebruiken om foto's te maken met de driedubbele camera aan de achterkant.

De geruchten over de G8 Power Lite gingen al in maart. Sterker nog, je kon hem in sommige webshops al pre-orderen. Voor een bedrag van 169 euro krijg je een behoorlijk uitgeruste telefoon. De G8 Power Lite heeft een groot 6,5 inch Max Vision-scherm met HD+-resolutie. En vergeet de 5000 mAh grote batterij niet met een verwachte batterijduur van minstens 2 dagen.

Motorola Moto G8 Power Lite Mermaid Gradient
Motorola Moto G8 Power Lite in zeemeermin kleurverloop

Lenovo heeft duidelijk wat bochten afgesneden. De behuizing is gemaakt van plastic, Android 9 Pie is behoorlijk verouderd, opladen gaat via ouderwetse microUSB en de MediaTek Helio P35 staat niet bekend om zijn extreem krachtige prestaties. Toch zijn er nog genoeg positieve punten te noemen. Het 4 GB RAM geheugen is vrij okey voor dit prijspunt. Een vingerafdrukscanner is altijd leuk om te hebben en een waterafstotende coating geeft je een beetje meer gemoedsrust.

G8 Power Lite beschikbaar

De Motorola Moto G8 Power Lite ligt de komende weken in de winkels voor een adviesprijs van 169 euro. Verwacht het toestel in ten minste Latijns-Amerika, Europa, Azië en Australië.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel