"Apple iPhone 12 Pro krijgt kleinere inkeping"


De inkeping; een noodzakelijk kwaad in onze zoektocht naar randloze telefoonschermen. Een tussenoplossing ook, want waarom zou de selfiecamera zo'n prominente plek innemen in het veel belangrijkere scherm? Toch zal het nog wel even blijven, zeker als je een iPhone-fan bent. Apple wil het wel wat kleiner maken voor de aankomende iPhone 12 Pro.

Een pop-up camera, een draaibare camera, een ponsgat, een inkeping. Allemaal goed en aardig, maar natuurlijk willen we een camera achter het scherm. Apple werkt er naar verluidt aan, maar is er nog niet klaar voor. Althans niet voor de aankomende iPhone 12 Pro. En daarom lijkt de 12 min of meer op de 11, al heeft Apple hem kleiner weten te maken door componenten te verkleinen en wat onderdelen te verplaatsen. Iets is beter dan niets.

iPhone 12 Pro inkepingsindeling
Nieuwe notch-indeling iPhone 12 Pro

Voor de aankomende iPhone verhuist de luidspreker naar de bovenkant en zijn de Face ID-componenten wat kleiner gemaakt. Hierdoor is de inkeping iets smaller en blijft er meer schermruimte over. Het is niet veel, maar hopelijk genoeg om klanten te verleiden. Qua uiterlijk volgt de iPhone 12 Pro mogelijk de nieuwe iPad Pro. De rand wordt hoekiger en aan de achterkant verwachten we een LiDAR-scanner voor verbeterde diepteherkenning. iOS 14 brengt ook een aantal nieuwe functies die we eerder in iPadOS zagen, met name in het homescreen. Verwacht wordt dat je ook widgets kunt toevoegen.

Smalere inkeping: niet geweldig, niet verschrikkelijk

In voorgaande jaren was het de iPad die ideeën van de iPhone opvolgde, maar voor 2020 lijkt het andersom te zijn. De iPhone 12 Pro wordt een kopie van de iPad Pro (2020), zowel qua uiterlijk als qua gebruiksvriendelijkheid. Als een kleinere inkeping inderdaad de grootste 'vooruitgang' wordt dan is dat niet heel geweldig, het is ook niet verschrikkelijk. Het is en blijft een tussenoplossing totdat Apple een manier heeft bedacht om Face ID achter het scherm te verstoppen.

(via)


Prijsvergelijker Apple iPhone 12 Pro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
128 GB Gold
€ 493,51 € 493,51   Bekijk
Refurbished.be
128 GB Graphite Zichtbaar gebruikt
€ 696,00 € 696,00   Bekijk
Refurbished.be
128 GB Graphite Licht gebruikt
€ 707,00 € 707,00   Bekijk
Refurbished.be
128 Go Argent Zo goed als nieuw
€ 763,00 € 763,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 12 Pro


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel