Google Pixel 7 en 7 Pro gebruiken mogelijk dezelfde camera als voorheen


Er is een gerucht opgedoken over Google's nog aan te kondigen Pixel 7 en 7 Pro. Volgens dit rapport zullen beide telefoons precies dezelfde camera's gebruiken als hun voorgangers. En toch zal die camera beter zijn.

We kunnen niet zeggen dat we verrast zijn door dit bericht van Yogesh Brar. Google gebruikt immers al jaren exact dezelfde 12,2 megapixel sensor. En ondanks dat heeft de Pixel-camera altijd hoog gerangschikt in vergelijking met de concurrentie. De reden daarvoor? Computationele fotografie.

Google Pixel 6 Pro camera
Camera uit de Pixel 6 zien we wellicht terug bij de 7

En dat is precies het onderdeel waar we verbetering verwachten bij de Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Google is ongelooflijk goed in het verbeteren van foto (en sinds kort) video kwaliteit door gebruik te maken van software. Met name het AI-algoritme HDR+ is hier verantwoordelijk voor. Dit algoritme schittert pas echt als het wordt verwerkt door speciale aangepaste hardware. Dat is precies de reden waarom Google zijn eigen Tensor-chipset heeft ontwikkeld.

Tensor 2 en HDR+

Mogelijk gaan de twee eind 2022 nog beter samenwerken als Google zijn nieuwste generatie Pixel-telefoons aankondigt. Reden waarom de Google Pixel 7 en 7 Pro mogelijk dezelfde camerafuncties krijgen als de Pixel 6 en 6 Pro maar toch betere foto's en video's schieten.

Eerder ging het gerucht dat de 7e generatie Pixel-telefoons bijna hetzelfde ontwerp zullen hebben, zij het iets verfijnder. Met de Pixel 6 introduceerde Google een geheel nieuwe (en kenmerkende) designtaal met een camerabalk op de achterkant. Hiermee verhelpt Google het probleem van telefoons die wiebelen op een tafel. De meeste fabrikanten plaatsen hun camera's tegenwoordig in de hoek, wat het geheel erg instabiel maakt.


Prijsvergelijker Google Pixel 7
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
128 GB Black
€ 649,00 € 649,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 7


Prijsvergelijker Google Pixel 7 Pro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
128 GB Black
€ 805,00 € 805,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 7 Pro


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel