LG belooft tot 3 OS-updates voor sommige bestaande telefoons


Na de aankondiging van LG om te stoppen met mobiele telefoons, wil het vandaag bestaande klanten geruststellen met de mededeling dat bestaande telefoons nog steeds updates zullen ontvangen. De telefoons waar het om gaat zijn de G-serie, V-serie, Velvet, Wing en sommige Stylo- en K-modellen vanaf 2020.

LG stond niet bekend om zijn regelmatige en snelle software-updates. Of dat de reden was waarom LG-telefoons niet goed verkochten, weten we niet, maar we weten wel dat LG het blijkbaar nodig vond om bestaande klanten gerust te stellen. Iedereen die een premium LG-telefoon heeft gekocht, krijgt vanaf het moment van aankoop 3 Android-updates.

LG software update

Premium modellen

Het gaat om de volgende premium telefoons van 2019 en later. Deze komen allemaal in aanmerking voor 3 Android updates.

Sommige modellen uit de Stylo- en K-serie zullen elk 2 Android-updates krijgen vanaf het moment van aankoop. LG heeft aangegeven dat het afhankelijk is van Google en of de toestellen krachtig genoeg zijn om de nieuwe Android versie aan te kunnen. Om die reden kan LG niet aangeven welk toestel in aanmerking komt.

Verlaten smartphonemarkt

LG kondigde 5 april 2021 aan zich volledig terug te trekken uit de markt voor mobiele telefoons. Dit besluit kwam na jaren van verliezen op zijn telefoondivisie. Ondanks het uitbrengen van een aantal interessante, vooruitstrevende en inspirerende smartphones, heeft LG nooit echt een groot verkoopsucces gehad. In plaats van telefoons wil LG zich nu gaan richten op winstgevende bedrijfsonderdelen, waaronder smart devices.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel