Samsung mikt op 600 MP camera telefoon


In een hoofdartikel legt Yongin Park, hoofd van de sensorafdeling van Samsung, uit wat de volgende stap zal zijn voor cameratelefoons. Hij denkt dat binnenkort camera's van 600 megapixels mogelijk zullen zijn; meer dan het menselijk oog kan zien.

Meer is niet altijd beter, zeker niet als het om megapixels gaat. Het gaat erom wat je ermee doet. Daarom zien we de laatste tijd steeds meer Pixel Binning; een techniek waarbij informatie van meerdere pixels wordt gebruikt om 1 pixel te maken. Het resultaat is dat 48-megapixelcamera's 12-megapixelfoto's spuwen. Ideaal voor nachtfotografie en bovendien kun je zo inzoomen op de sensor zelf zonder kwaliteitsverlies.

Samsung Yongin Park
Yongin Park, hoofd van het Sensor Business Team

Wat de toekomst betreft, denkt Yongin Park dat onze telefoons binnenkort 500 of 600 megapixel camerasensoren zullen hebben. Die leggen niet alleen haarscherpe beelden vast, ze zien ook wat het menselijk oog niet kan zien. Infrarood bijvoorbeeld. Dat kan gebruikt worden om huidkanker op te sporen. Boeren kunnen hun gewassen vanuit huis inspecteren. Yongin Park voorspelt zelfs dat je toekomstige camera objecten kan ruiken of proeven.

Snelle cameratechnologie

De ontwikkeling van cameratechnologie gaat in een stroomversnelling lijkt het. In mei van 2019 kondigde Samsung zijn eerste 64 megapixel-sensor aan voor gebruik in mobiele telefoons. Een half jaar later lanceerde het zijn eerste 108 megapixel sensor. Wanneer we de eerste 500 of zelfs 600 megapixel sensoren zullen aantreffen is nog onbekend, maar dat Samsung er nu al openlijk over praat belooft veel goeds.

(via)



Praat mee over dit artikel