IFA 2020 gaat door, maar niet zoals gepland


Het ene na het andere tech-congres wordt afgelast vanwege het coronavirus, vandaag is het de beurt aan IFA dat in september zou worden gehouden. IFA kondigde vandaag aan dat het niet in zijn huidige vorm zal doorgaan, maar ook niet zal worden geannuleerd.

De IFA in Berlijn is traditioneel de plaats waar Samsung zijn volgende Galaxy Note-lid aankondigt. Maar ook andere fabrikanten gebruiken de beurs in Berlijn om nieuwe mobiele telefoons aan te kondigen. Zoals al vaker heeft het coronavirus ervoor gezorgd dat het er anders aan toe gaat dan normaal. Duitsland heeft alle grootschalige evenementen tot 24 oktober verboden. IFA laat zich echter niet tegenhouden door een virus en gaat gewoon door zoals gepland, maar op een andere manier dan we gewend zijn.

IFA 2020
IFA vóór het coronavirus

Hoe is onduidelijk maar in een persbericht spreekt de organisator over een "innovatief nieuw concept". Verwacht veel online aanwezigheid en video streams. Hoe ze van plan zijn om de beursvloer, het bezoeken van stands en hands-ons online te maken is nog even afwachten. Eerder dit jaar werd het Mobile World Congress om dezelfde reden afgelast. Sommige fabrikanten kondigden hun telefoons aan via een livestream. Toch stelden velen hun lancering uit. Of dit ook geldt voor de IFA-aankondigingen, zoals de Note 20, zal moeten blijken.

Verbod van grootschalige evenementen

De IFA-beurs in Berlijn is zeker niet het enige Duitse evenement dat door het coronavirus is getroffen. De marathon van Berlijn en het Oktoberfest zijn afgelast. Ook in de buurlanden zijn evenementen verboden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel