Mogelijke Google Pixel Watch te zien in renders


YouTuber Jon Prosser heeft beelden getoond van de mogelijke Google Pixel Watch. Dit zou de eerste smartwatch zijn die door Google wordt uitgebracht.

Nu is Jon Prosser niet helemaal onberispelijk als het op dit soort lekken aankomt. We zijn dus nog steeds huiverig om dit waar te noemen maar in het verleden heeft hij wel eens gelijk gehad dus we zullen dit bericht niet helemaal negeren. Dat zou jammer zijn want de Pixel Watch (codenaam Rohan) zoals hieronder te zien is ziet er erg mooi uit.

Google kiest voor een rond scherm met een digitale kroon aan de zijkant, net als Apple. Het bandje lijkt direct in de ronde behuizing te gaan, hierin verschilt de Pixel Watch van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Watch Active2. Je ziet ook dat het horloge erg dun is. We vragen ons af in hoeverre de renders overeenkomen met het werkelijke product.

Eigen chipset

Google wil mogelijk een eigen chipset gebruiken voor zijn Pixel Watch. Geruchten dat Google hieraan werkt, doen de laatste tijd de ronde. Ook de Pixel-telefoons zouden uiteindelijk gebruik moeten maken van eigen chipsets, mogelijk in combinatie met chips van Qualcomm.

Aankondiging Pixel Watch

De Google Pixel Watch wordt niet op korte termijn verwacht. Als het al komt zal het ergens eind 2021 zijn. De hele industrie lijdt momenteel onder een tekort aan computerchips. En Google is daar niet immuun voor. Overigens wordt er al sinds 2018 gesproken over een Pixel Watch. Reden te meer om achterover te leunen, af te wachten en te zien wat er gebeurt.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel