"Geen high-end processor voor Google Pixel 5"


Wat maakt een Pixel-telefoon een Pixel-telefoon? Is het een uitstekende camera? Zijn het de high-end specificaties? Schaam je niet als je het antwoord niet weet, want bij Google weten ze het ook niet helemaal zeker. Zeker als dit gerucht waar blijkt te zijn.

Tot nu toe was de Pixel er in 3 soorten; een grote met groot scherm en grote batterij, en een kleinere met (je raadt het al) kleiner scherm en kleinere batterij. Beide met zeer goede camera's en high-end vlaggenschip waardige features. En dan was er nog de Pixel a-variant met min of meer dezelfde cameramogelijkheden in een goedkopere verpakking. Maar dat gaat allemaal veranderen volgens dit rapport.

Qualcomm Snapdragon 765 5G-processor
De Snapdragon 765 is het iets eenvoudigere broertje van de 865

Er gaan al een tijdje geruchten dat de Pixel 5 (en wie weet ook de Pixel 5 XL) een Snapdragon 765-processor heeft. En dat is best opmerkelijk. Dit is niet de meest geavanceerde processor van Qualcomm. En dat was van oudsher de CPU die Google in zijn Pixel-telefoons gebruikte. Een mogelijke reden voor een minder krachtige chipset is de lagere prijs. Door dit door te berekenen aan de consument, kan Google zijn Pixel-telefoons goedkoper maken. Dit zal wel moeten gebeuren omdat de Pixel-telefoons niet erg goed verkopen. De verkopen van de Pixel 4 vielen namelijk erg tegen. Als gevolg van die tegenvallende resultaten verlieten enkele werknemers het bedrijf.

Er moet iets veranderen

En dus moet er iets veranderen. Een lager prijskaartje zou zeker helpen gezien het succes van de Pixel 3a. Zowel de Google Pixel 5 als de 5XL zouden 5G ondersteuning hebben inclusief de hogere en dus snellere mmWave ondersteuning. Eerder bleek al dat Google's volgende Pixel-telefoons geen gebruik meer zouden maken van de Soli-radar. Hiermee kon je het toestel bedienen met kleine handgebaren. Op papier lijkt dat handig, maar in de praktijk bleek het niet altijd te werken. Bovendien nam het relatief veel ruimte in beslag.

(via)


Prijsvergelijker Google Pixel 5
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
Black Zo goed als nieuw
€ 245,00 € 245,00   Bekijk
Fnac
Noir
€ 249,65 € 249,65   Bekijk
Refurbished.be
Green Licht gebruikt
€ 378,00 € 378,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 5


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel