Vermeende foto's tonen Samsung Galaxy Z Flip 3 en Fold 3


Mogelijk hebben we een blik gekregen op de toekomstige Flip 3 en Fold 3. Deze 2 nieuwe opvouwbare telefoons uit de Galaxy Z-serie zijn nog niet aangekondigd, maar dat kan wel eens niet lang meer duren. De beelden lijken afkomstig te zijn uit een promotievideo, al houden we nog een open blik.

De beelden zijn afkomstig van een aantal bronnen die nog niet erg bekend zijn. We kunnen dus niet instaan voor de echtheid ervan. Het lek begint met de Galaxy Z Flip 3; de derde iteratie van Samsung's clamshell foldable. Samsung slaat de Z Flip 2 over, al kan de 5G-versie van Z Flip wel als de 2e Flip worden gezien.

Samsung Galaxy Z Flip 3 kleuren
De Galaxy Z Flip 3 in zijn toekomstige kleuren

Voor de Z Flip 3, lijkt Samsung een tweekleurig ontwerp te gaan gebruiken. Hierdoor lijkt het toestel een beetje op eerdere Pixel-telefoons. Eerder werd gedacht dat Samsung dezelfde Contour Cut Camera stijl zou kunnen toepassen als bij de S21. Daar lijkt geen sprake van te zijn. Mogelijk om het secundaire scherm beter te integreren in het ontwerp. Bij de Z Flip is het nog zeer prominent zichtbaar. Het lek laat ook duidelijk zien dat het scherm een stuk groter zal zijn, iets waar al rekening mee was gehouden. In plaats van slechts 2 rijen tekst zien we er in het voorbeeld minstens 5.

Samsung Galaxy Z Flip 3 secundair beeldscherm
Veel meer ruimte op secundair beeldscherm

Meer kleuropties voor Flip 3

Ook lijkt de opvouwbare Flip 3 in ten minste 4 verschillende kleuren uit te komen; wit, grijs, paars en blauw/groen. De vorige generatie was slechts verkrijgbaar in 2 kleuren; Mystic Bronze en Mystic Gray. Specificaties worden niet gegeven, behalve wat zichtbaar is op de afbeeldingen. Daar kunnen we lezen dat het toestel omhuld is met het nieuwe Gorilla Glass Victus. Het scharnier ziet er ook anders uit en is mogelijk nog steviger met meer bescherming tegen stof en vuil.

Vouw 3 eerst met camera onder display

De toekomstige Galaxy Z Fold 3 krijgt ook het stevigere Gorilla Glass Victus met een nieuw scharnier. De grootste blikvanger lijkt de selfiecamera te zijn, die onzichtbaar onder het scherm is geplaatst. Daarmee is de Fold 3 de eerste met een zogenaamde Under Display Camera

Samsung Galaxy Z Fold 3 Under Display Camera
Camera onder display op de Z Fold 3

Aan de achterkant van de opvolger van de Fold 2, lijken er 3 camera's te zitten. Vreemd genoeg is er ook hier geen Contour Cut Camera. Waarom precies moet duidelijk worden als Samsung de Fold 3 aankondigt. De enige reden die we voor nu kunnen bedenken is dat het toestel er misschien een beetje te dik uitziet. Maar laten we wachten tot Samsung beide toestellen officieel aankondigt, tot die tijd is alles nog onzeker.

Samsung Galaxy Z Fold 3 camera
Weer een nieuw camera ontwerp

De Fold3 zal naar verwachting ook de eerste Fold zijn met ondersteuning voor Samsung's S Pen. Dat betekent dat je hem niet alleen met een stylus kunt bedienen, maar er ook aantekeningen mee kunt maken. Ideaal voor zo'n groot scherm. Ook gaat het gerucht dat de Galaxy Fold 3 de eerste opvouwbare telefoon is met een waterdichte IP-rating. Hiervoor zouden de nodige aanpassingen nodig zijn, met name aan het scharnier. De lancering van beide telefoons lijkt ergens rond juni/juli plaats te vinden. In de tussentijd kan er nog veel veranderen.

Via: @TheGalox_


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Flip 3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
128 GB Black
€ 419,00 € 419,00   Bekijk
Refurbished.be
128 GB Phantom Black Licht gebruikt
€ 572,00 € 572,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Flip 3


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Fold 3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
512 GB Phantom Green Licht gebruikt
€ 867,00 € 867,00   Bekijk
Refurbished.be
512 GB Phantom Green Zo goed als nieuw
€ 959,00 € 959,00   Bekijk
Fnac
512 GB Phantom Silver
€ 975,00 € 975,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Fold 3


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel