Geruchten over Apple iPhone 12 Pro stromen binnen


Het duurt nog vele maanden voordat Apple zijn volgende generatie iPhones aankondigt, maar nu al stromen de geruchten binnen. Specificaties, functies en welke verbeteringen we krijgen. Welke dat precies zijn, willen we graag met jullie delen.

De meeste informatie komt uit deze video van EverythingApplePro die samenwerkte met Max Weinbach. Misschien wel de grootste vernieuwing is de aanwezigheid van een vloeiend 120Hz ProMotion beeldscherm.

De laatste tijd gebruiken telefoonfabrikanten schermen met een hogere vernieuwingsfrequentie dan de gebruikelijke 60Hz. Apple gebruikt dit soort schermtechnologie al sinds 2017, toen ze de iPad achteraf voorzagen van een 120Hz ProMotion-scherm. Vreemd genoeg is dit nooit naar de iPhone gekomen, mogelijk vanwege het hogere batterijgebruik. Maar nu de concurrentie het steeds meer gaat gebruiken, wil Apple niet achterblijven. Als gevolg hiervan zal de iPhone 12 Pro worden uitgerust met zowel een 120Hz ProMotion-scherm als een grotere accu. Vermoedelijk met een capaciteit van 4.400 mAh om eenzelfde accuduur te beloven. De iPhone 12 blijft op 60Hz.

iPhone 12 Pro-camera

Het ProMotion-scherm is niet het enige dat de iPhone 12 Pro leent van de iPad. De LiDAR-scanner voor betere diepteherkenning is ook onderweg. Daarmee komt het aantal cameralenzen op 4. Een eerder lek over kleinere Face ID-onderdelen suggereert dat we een kleinere inkeping krijgen. Verder meldt de bron dat de Midnight Green-versie wordt vervangen door een Navy Blue-versie, althans voor de iPhone 12 Pro. Verwacht verder enkele cameraverbeteringen dankzij onder meer grotere sensoren.

Een lancering wordt niet voor september verwacht en tot die tijd kan er nog van alles gebeuren. Ons advies blijft dan ook; neem alles met een korreltje zout totdat Apple de iPhone 12 Pro officieel heeft aangekondigd.


Prijsvergelijker Apple iPhone 12 Pro
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
128 GB Gold
€ 565,14 € 565,14   Bekijk
Refurbished.be
128 GB Graphite Zichtbaar gebruikt
€ 696,00 € 696,00   Bekijk
Refurbished.be
128 GB Graphite Licht gebruikt
€ 707,00 € 707,00   Bekijk
Refurbished.be
128 Go Argent Zo goed als nieuw
€ 763,00 € 763,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Apple iPhone 12 Pro


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel