Samsung Galaxy Z Flip 4 krijgt grotere batterij dan verwacht


De Flip 4 die later in 2022 wordt verwacht, kan een welkome verrassing in zich hebben. De batterij zal volgens dit gerucht een stuk groter zijn. En dat was hard nodig.

De Galaxy Z Flip 3, de populairste opvouwbare telefoon van Samsung, heeft een batterij met een gecombineerde capaciteit van 3300 mAh. We schreven "gecombineerd" omdat het toestel twee batterijen heeft; één in elke helft. Hetzelfde zal vermoedelijk gelden voor de Flip 4, maar zal dit keer een stuk groter zijn.

Tweet over Samsung Galaxy Z Flip 4 batterijformaat van @universeice

Want volgens het doorgaans goed geïnformeerde Ice Universe, krijgt de Galaxy Z Flip 4 een 3700mAh batterij. Een toename van 400mAh en dus meer dan 10%. Dit moet ongetwijfeld leiden tot een langere batterijduur. Een veelgehoorde klacht over de Flip 3 was een zwakke batterijduur. Dat probleem is dus opgelost!

Sneller opladen

Een grotere accucapaciteit is één, maar hopelijk doet Samsung ook iets aan de maximale oplaadkracht. Snelladen op de Flip 3 blijft steken op een maximum van 15W en dat is nauwelijks snelladen te noemen. Een verhoging naar 25 W, zoals bij de S22, zou een welkome aanvulling zijn. Met korte laadsessies tussendoor kom je ook beter de dag door.

Flip 4 lancering

De lancering van de Z Flip 4 wordt pas in augustus 2022 verwacht. Samsung zal hem dan vermoedelijk samen met de Z Fold 4 aankondigen tijdens een speciaal georganiseerd Unpacked Event. Die laatste zal volgens dezelfde bron een batterijcapaciteit hebben van 4400mAh. Dat is evenveel als de huidige Fold 3.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel