Google: Pixel 6a heeft snellere in-display vingerafdrukscanner


Google kondigde onlangs de Pixel 6a aan met een in-display vingerafdrukscanner. De Pixel 6 en Pixel 6 Pro hebben ook zo'n scanner, maar die is erg traag gebleken. Reden voor Google om de Pixel 6a te voorzien van een ander, sneller exemplaar.

Er zijn ruwweg twee soorten vingerafdrukscanners: optische en ultrasone. De eerste werkt met visie, de tweede met geluidsgolven. Beide technieken hebben voor- en nadelen, maar voor gebruikers springt er één uit. Optische scanners zijn langzamer en het is precies dit type waar de Pixel 6 en 6 Pro gebruik van maken.

Google Pixel 6a in-display vingerafdrukscanner
Nieuwe in-display vingerafdrukscanner voor Pixel 6a

Het regende daarom ook klachten na de introductie van beide premium telefoons. Google luistert daar nu naar, want volgens Android Central maakt de Pixel 6a gebruik van een ander type. Of dit daadwerkelijk een ultrasoon is weten we niet, die details werden niet gegeven.

Biometrische beveiliging

Overigens heeft Google via software-updates wel verbeteringen aangebracht in de snelheid van de vingerafdrukscanner van de Pixel 6 en 6 Pro. Toch blijft hij trager dan die van de concurrenten, tot ongenoegen van de gebruikers. Vooral omdat er geen andere manier van biometrische beveiliging beschikbaar is. Zo beschikken de huidige Pixel-telefoons niet over gezichtsontgrendeling. Maar volgens geruchten werkt Google eraan om dat toe te voegen.

Pixel 6a prijzen

Google kondigde de Pixel 6a aan tijdens Google I/O en noemde daar slechts 1 prijs: $449. Sindsdien heeft het bedrijf meer prijzen aangekondigd in verschillende valuta's, waaronder euro's. Hieronder volgt een lijst.

Prijs
Land
DuitslandEUR 459
FrankrijkEUR 459
ItaliëEUR 459
IerlandEUR 459
SpanjeEUR 459
Verenigd KoninkrijkGBP 399
Verenigde StatenUSD 449
AustraliëAUD 479
CanadaCAD 599
SingaporeSGD 749
TaiwanNTD 13.990
JapanJPY 53.900

De Google Pixel 6a is vanaf 21 juli te bestellen en zou een week later in de winkels moeten liggen. De beschikbare kleuren zijn Charcoal (zwart), Sage (groen) en Chalk (wit).

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 6a verkrijgbaar is

.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel