Samsung toont nieuwe opvouwbare en oprolbare displays


Samsung Display heeft een aantal nieuwe schermen ontwikkeld die het aan de wereld wil laten zien. Het gaat hier niet om productierijpe producten die je kunt kopen, maar om concepten. Een ervan is een scherm dat je in drie delen kunt vouwen en een dat je kunt uitschuiven.

Samsung Display is van plan om deze nieuwe schermen tijdens de Display Week 2021 tentoon te stellen. Het gaat in totaal om vier verschillende OLED-schermen: S-Fold die je twee keer kunt opvouwen, een 17-inch laptopscherm dat opvouwbaar is, een slide-out scherm en een UPC-scherm (Under Panel Camera). Dat laatste is bedoeld voor laptops waarbij de selfiecamera onder het scherm schuilt om de schermranden te verkleinen.

Samsung S-Fold prototype
Prototype met een S-Fold-scherm

Voor mobiele telefoons zijn de S-Fold en het oprolbare scherm het interessantst. Deze maken ontwerpen mogelijk die Samsung momenteel niet aanbiedt. Wanneer geopend, meet het scherm een diagonaal van 7,2 inch. Groot, maar het scherm van de Fold 2 is met 7,6 inch iets groter. Het getoonde prototype ziet er in gesloten toestand wel relatief dik uit.

Uitschuifbaar OLED-scherm

Iets wat Samsung nog niet heeft gedaan is een uitschuifbaar scherm maken. Dit uitschuifbare OLED-scherm zal daar een einde aan maken. Het hieronder getoonde prototype heeft veel weg van de Oppo X 2021. Ook deze concepttelefoon kan breder worden dankzij een oprolbaar scherm. In het voorbeeld van Samsung wordt deze extra schermruimte gebruikt om extra bedieningsknoppen te tonen.

Samsung Verschuifbaar OLED-display prototype
Verschuifbaar OLED-scherm

Dat iets technisch mogelijk is, wil nog niet zeggen dat het ook praktisch is. Met andere woorden, het is nog niet zeker dat bovenstaande prototypes in de winkels terecht zullen komen. Er moet vraag naar zijn, het eindproduct moet bestand zijn tegen de boze buitenwereld en er moet software zijn om er voordeel uit te halen. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel. Maar de toekomst ziet er rooskleurig uit en we kunnen niet wachten op een aantal nieuwe ontwerpen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Fold 2
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
Majestic Black Zichtbaar gebruikt
€ 790,00 € 790,00   Bekijk
Refurbished.be
Majestic Black Licht gebruikt
€ 814,00 € 814,00   Bekijk
Refurbished.be
Majestic Black Zo goed als nieuw
€ 900,00 € 900,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Fold 2


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel