Sony onthult Xperia 10 IV; meer betaalbare Sony krijgt grotere batterij


Sony maakt niet veel telefoons meer, en de meeste zijn dan ook enorm premium met een bijbehorend prijskaartje. De Xperia 10-serie is de vreemde eend in de bijt, en deze Xperia 10 IV is de laatste. Betaalbaar met nog steeds veel Sony technologie erin. Deze keer met een grotere batterij.

De Xperia 10 IV is niet eens zo heel veel anders dan zijn voorganger; de Xperia 10 III. Er is bijvoorbeeld nog steeds een 6-inch OLED-scherm met een langwerpige 21:9-verhouding. En ook de drievoudige camera (12+8+8MP) is op papier hetzelfde gebleven.

Sony Xperia 10 IV hands-on
De nieuwe Xperia 10 IV

De batterij is anders, de capaciteit is verhoogd van 4500 naar 5000 mAh. Opvallend is dat het gewicht hierdoor niet toeneemt. Integendeel, het neemt zelfs af, waardoor de Xperia 10 Mark 4 een lichtgewicht telefoon is van slechts 161 gram.

Drievoudige camera

Het camerasysteem van de Sony Xperia 10 IV bestaat zoals gezegd uit drie camera's; een 12MP primaire camera met een 27mm groothoeklens, een 8MP ultra-groothoek (16mm), en een 8MP telefoto camera voor 54mm zoom. Deze voorzien Sony van diverse functies, waaronder filters, tegenlichtcorrectie en een nachtportretmodus. Daarnaast is optische beeldstabilisatie toegevoegd om ook in donkere situaties scherpe foto's te kunnen maken.

Sony Xperia 10 IV in het zwart
Echt kleurrijk is de 10 IV niet; alleen verkrijgbaar in zwart of wit

Prijzen en beschikbaarheid

De Xperia 10 IV heeft een adviesprijs van 499 euro. Dat is hoger dan zijn voorganger. Verwacht het toestel vanaf de zomer in de winkels in de kleuren zwart of wit.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel