Google Pixel 6a komt dichter bij lancering

Productie van Pixel 6a is naar verluidt begonnen


Nieuwe berichten over Google's aanstaande Pixel 6a. Deze iets betaalbaardere Pixel-telefoon doet al een tijdje de ronde, die allemaal wijzen op een snelle lancering. Iets waar ook dit gerucht van vandaag mee instemt.

Volgens Mukal Sharma is de productie van de Pixel 6a in Azië begonnen. Daarmee lijkt het beoogde doel om het toestel ergens in mei 2022 te lanceren te zijn bereikt.

Google Pixel 6a render from @onleaks
Dit is hoe de Pixel 6a eruit zou moeten zien

Google zal naar alle waarschijnlijkheid zijn nieuwste Pixel A-telefoon aankondigen tijdens Google I/O, dat van 11 tot 12 mei 2022 in San Francisco wordt gehouden. En hoewel de aankondiging van de Pixel 6a in mei wordt verwacht, zal hij waarschijnlijk pas ergens in juli in de winkels liggen. En dan ook nog in een select aantal landen.

Hetzelfde ontwerp, iets minder functies

Als eerdere geruchten kloppen, krijgt de Google Pixel 6a een vergelijkbaar ontwerp als de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Dat betekent een horizontale camerastang aan de achterkant. Voor de 6a, zal deze worden gebruikt om 2 camera's te huisvesten; een 12.2MP hoofdcamera en een 12MP ultra-groothoek. Het toestel zal naar alle waarschijnlijkheid ook Google's Tensor-processor krijgen, maar mist desondanks enkele camerafuncties. Zo zou bijvoorbeeld de Motion Mode ontbreken.

Pixel 6a concurrenten

In landen waar Google de Pixel 6a officieel verkoopt zal het een goede concurrent worden van Apple's iPhone SE 3 en Samsung's Galaxy S21 FE. Al deze telefoons hebben high-end functies voor een meer betaalbare prijs.

Afbeelding: 91mobiles


Prijsvergelijker Google Pixel 6a
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
Charcoal Black
€ 285,99 € 285,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 6a


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel