Samsung Galaxy Z Fold 4 specificaties vrijgegeven


Beetje bij beetje krijgen we een compleet beeld van Samsung's Galaxy Fold 4. En terwijl er de laatste tijd snippertjes informatie waren, krijgen we vandaag een stuk meer. Wat te zeggen over bijna alle specificaties?

De lijst met specificaties over de Fold 4 komt van Yogesh Brar. Een bekende naam in de industrie want hij schrijft voor 91mobiles. Een Indiase tech website die vaker over onaangekondigde producten publiceert. Hoewel Yogesh deze keer zijn primeur plaatst op Twitter

Samsung Galaxy Z Fold 4 specificaties van @heyitsyogesh

Het ziet eruit als een complete lijst, maar ook een die erg doet denken aan de huidige Fold 3. Zo zijn bijvoorbeeld de schermformaten hetzelfde, het opslaggeheugen en de batterijcapaciteit. Ook de schermresolutie lijkt overeen te komen (QXGA+ en HD+) maar zal mogelijk iets anders zijn op de Galaxy Fold 4. Eerdere geruchten suggereerden dat de nieuwe Fold iets breder en dus praktischer is.

Hogere selfiecamera

Over de camera's gesproken, we meldden eerder dat de Samsung Galaxy Z Fold 4 vermoedelijk beschikt over een 50+12+12MP camerasysteem met 3x optische zoom. Nu weten we ook welke resolutie de selfiecamera zal krijgen. Een 16MP selfiecamera aan de binnenkant onder het scherm en een 10MP selfiecamera aan de buitenkant. Dit betekent dat vooral de camera onder het scherm aan de binnenkant in resolutie zal verbeteren.

Nagenoeg dezelfde batterij

Voor de rest zien we vooral een hoop usual suspects zoals een Snapdragon 8+ Gen 1 processor en 12/256GB aan opslag. Dit jaar zal de variant met 512GB opslag meer RAM-geheugen hebben: 16GB. Helaas is er weinig verandering te verwachten op het gebied van de batterij. De capaciteit blijft 4400mAh, en hij zal ook snel opgeladen kunnen worden met "slechts" 25W.

Al met al lijkt dit een bescheiden upgrade te zijn. Tenminste als het design en de prijs ook hetzelfde blijven. Helaas weten we daar nog weinig over. Feitelijke renders zijn nog niet opgedoken, en we weten helaas ook nog niet wat de uiteindelijke prijs zal zijn.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Fold 4
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
256 GB Phantom Black Zo goed als nieuw
€ 1.339,00 € 1.339,00   Bekijk
Art & Craft
256 GB Grey Green
€ 1.760,00 € 1.760,00   Bekijk
Proximus
256 GB Phantom Black
€ 1.799,99 € 1.799,99   Bekijk
Fnac
Green
€ 2.159,00 € 2.159,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Fold 4


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel